Setari Cookie-uri

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sex daca esti proaspat casatorita

Cum sa ai o viata sexuala implinita dupa ce te-ai casatorit!

Ziua cea Mare a venit si a trecut cu bine. Si probabil si noaptea nuntii, pe jumatate dezbracati, pe jumatate beti (de fericire), impleticindu-va spre patul matrimonial, pentru o bine-meritata partida de… somn. Statisticile arata ca intre 25 si 52% dintre cupluri nu fac sex in noaptea nuntii, din diverse motive. Dar, nu-i asa, va asteapta o luna de miere (si o viata intreaga) de artificii si scantei in dormitor. Iata de ce trebuie sa tineti cont, ca proaspat insuratei, pentru a avea un sex marital cat mai reusit:

viata sexuala

Foto: MarishaSha, Shutterstock.com

1. In pat trebuie sa comunicati, nu doar sa executati

Pentru o viata sexuala maritala fierbinte, fara frustrari si asteptari nerealiste, impartasiti-va unul celuilalt ce va place, ce va excita, ce ati vrea sa incercati. Nu te astepta ca partenerul sa ghiceasca ce iti doresti, pentru ca, in majoritatea cazurilor, n-o va face. Asta nu va duce decat la o acumulare de frustrari, care, alaturi de asteptarile diferite, neavand supapa data de o conversatie onesta si constructiva, vor cauza probleme pe termen lung in casnicie.

Citește și:

2. Cat inseamna destul?

Nu exista o formula matematica pentru a calcula cat sex “trebuie” sa faca un cuplu de proaspat-casatoriti. Cu cat mai mult, cu atat mai bine! Cu toate astea, este foarte ok daca uneori partenerul va vrea doar sa dormiti imbratisati. Excesele (de orice fel) dauneaza, iar atunci cand ajunge sa te preocupe in mod obsesiv daca faci sau nu suficient sex, poate avea efecte nefaste asupra vietii sexuale, inhiband-o.

3. Apetitul sexual poate oscila

S-a dovedit faptul ca in luna de miere aveti parte de cel mai grozav sex. Sunteti doar voi doi, fara stres, probleme, lucruri de rezolvat contratimp, asa ca este normal sa fiti relaxati si sa va bucurati intens de proaspatul statut. Abia dupa cateva luni se poate observa o scadere a cantitatii sau calitatii interactiunilor sexuale, in mare parte pentru ca v-ati obisnuit cu statutul de sot si sotie, sunteti o familie, iar atasamentul inlocuieste treptat atractia fizica si dorinta pasionala.

Citește și:

4. Nu renuntati la iesirile in oras

Este mult mai comod sa comandati ceva acasa in unele seri si sa mancati stand confortabil pe canapea si uitandu-va la un film insa, o asemenea rutina, desi pare relaxanta, afecteaza viata sexuala pe termen lung. Incercati sa iesiti in oras la fel de des ca inainte de nunta, tineti-va de mana, sarutati-va des, imbratisati-va, faceti-va complimente si nu uitati sa fiti jucausi si imprevizibili.

5. In viata de familie, sexul trebuie sa fie pe lista de prioritati

Veti fi surprinsi sa constatati ca nu e chiar atat de usor sa-ti gasesti timp si disponibilitate pentru o partida de amor. Viata in doi este o combinatie intre rutina de zi cu zi si diverse angajamente personale, in care trebuie deseori sa va ajustati programele, in asa fel incat sa aveti parte de timp de calitate impreuna. Fiti inventivi si nu lasati sa se piarda misterul si provocarea o data ce v-ati casatorit!

Citește și:

Foto prima pagina: Galina Tcivina, Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.