Setari Cookie-uri

Silueta PERFECTA: alimente pe care este bine sa le eviti in preajma nuntii

Iata ce nu trebuie sa mananci inainte de nunta!

Cu siguranta ti-ai facut un plan bine pus la punct pentru a arata fabulos in ziua nuntii. Fie ca e vorba de lectii de dans, regim cu sucuri verzi, masaj, meditatie sau yoga, toate te vor ajuta, cu siguranta, sa fii intr-o forma fizica si psihica de zile mari si iti vor mentine entuziasmul nealterat. Insa pentru a te simti bine si a arata grozav in rochia de mireasa, exista cateva alimente pe care ar fi bine sa le eviti in ziua (sau zilele) premergatoare nuntii. Iata despre ce este vorba:

1. Bauturile carbogazoase

Nu este niciun secret ca bauturile acidulate contin dioxid de carbon, care, odata ajuns la nivelul intestinelor, iti poate da senzatia de balonare. Pe lista neagra intra de la apa minerala, bere, cola dietetica, pana la mai nobila sampanie. Evita-le si inlocuieste-le cu apa plata ori sucuri naturale verzi, care iti aduc un plus de vitamine si minerale, pe langa hidratare.

Citește și:

alimente de evitat Foto: Syda Productions, Shutterstock

2. Alimentele sarate

Si acestea isi gasesc loc pe lista neagra, intrucat sodiul este principalul factor care duce la retentie de apa in tesuturi. Contracareaza efectele sodiului consumand potasiu in schimb. Acesta nu are efect direct antidiuretic, dar ajustarea echilibrului sodiu-potasiu regleaza nivelul lichidelor in organism. Partea buna? Ai la indemana optiuni delicioase: mango, avocado, papaya, kiwi sau banane.

3. Legumele din familia Crucifere

Desi in mod normal legumele ar trebui incluse intr-o dieta sanatoasa, legumele din familia Crucifere (broccoli, varza de Bruxelles, conopida, varza) contin rafinoza, un zahar pe placul bacteriilor producatoare de metan din colon. Rezultatul? Gaze si balonare. Cu ce poti inlocui, ca alternativa: salata verde, dovlecei, spanac, ardei. Toate contin peste 90% apa si, pe langa hidratare, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si au un puternic efect antiinflamator.

Citește și:

4. Prajelile

Chiar daca stresul te face sa dai iama in cartofi prajiti sau chipsuri, acest lucru nu te va face sa iti imbraci rochia de mireasa cu usurinta, pentru ca alimentele prajite provoaca, pe langa balonare, inflamatie, cu efect nefast atat asupra pielii, cat si asupra parului.

5. Alimentele procesate

Acestea sunt, de cele mai multe ori, pline de sare, zahar si conservanti si nu au nici un beneficiu imediat asupra organismului sau aparatului digestiv. Inlocuieste-le cu alimente sanatoase, fructe, legume proaspete, carne sau peste de calitate, mancate in portii mici. Toate acestea, alaturi de un somn suficient, te vor ajuta sa arati si sa te simti extraordinar in ziua nuntii.

Foto prima pagina: MarishaSha, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.