Setari Cookie-uri

Primul an de mariaj, cu bune si cu rele

La ce sa te astepti in primul an dupa nunta!

Se pare ca toata lumea din jurul tau are cate o idee in ceea ce priveste viata de proaspat casatoriti si nu se sfiesc sa ti-o spuna cu fiecare ocazie. De cele mai multe ori, impartasesc propriile incercari, succese si esecuri. Ceea ce nu inteleg este unicitatea fiecarui cuplu, cu o poveste de iubire diferita si prin urmare este normal sa traiasca experiente diferite. Primul an de dupa nunta este plin de surprize, unele placute, altele mai putin placute, si odata ce i-ai supravietuit, vei intelege la ce anume s-au referit prietenii si familia. Iata ce este posibil sa experimentati ca praspat casatoriti.

mariaj
Foto: Syda Productions, Shutterstock

La bine…

1. Aplicarea teoriei “cu cat mai multi, cu atat mai bine” atunci cand vine vorba de reuniuni de familie sau daca va simpatizati unul altuia prietenii, cercul vostru social va creste rapid.

2. Intotdeauna, cand veniti de la serviciu dupa o zi lunga, gasiti acasa o ureche care sa va asculte cu empatie.

3. Invatati lucruri pe care nu le-ati aflat niciodata despre persoana cu care v-ati casatorit, chiar daca ati fost mult timp impreuna inainte de nunta.

4. Venituri duble, fara a cheltui cu copiii (inca). Cel putin in primul an dupa nunta, daca munciti amandoi, va bucurati de mai multa independenta financiara si va permiteti sa cheltuiti cu generozitate, lucru care se va schimba atunci cand apar copiii in ecuatie.

5. Faptul ca mai exista o persoana care sa isi asume responsabilitatea pentru jumatate din treburile casei.

6. Va simtiti bine in propria casa, imbinati utilul cu placutul si in timp ce puneti lucrurile la punct impreuna, va distrati harjonindu-va.

7. Va faceti, plini de entuziasm, planuri pentru viitor.

…si la greu


1. Cheltuiti mult mai mult in vacante ori la zile de nastere, intrucat aveti de doua ori mai multe rude de cadorisit.

2. Renuntati la unele traditii de familie, pentru a putea participa la alte traditii, uneori diferite, alaturi de socrii.

3. Inainte de a face achizitii majore sau tranzactii financiare importante, va trebui sa va consultati cu partenerii de viata, asta dupa ce ati fost responsabili cu propriile cheltuieli mult timp.

4. Ingrijorare pentru probleme de sanatate importante sau boli potentiale, mai mult decat pentru propria persoana. Cand partenerul de viata sufera de vreo afectiune, va va intoarce viata cu susul in jos. Acelasi lucru este valabil pentru cele doua randuri de parinti si frati sau surori.

5. Daca va planificati pe termen lung viitorul, va trebui sa invatati cum sa economisiti si sa faceti compromisuri, mai ales daca aveti hobby-uri costisitoare.

6. Va puteti pierde o parte din prietenii care sunt singuri si care nu pot intelege nevoia de a va petrece timpul doar cu partenerul de viata ori nu va respecta intimitatea in propria casa.

7. De doua ori mai multe rufe de spalat, de doua ori mai mult gunoi de dus, de doua ori mai multa dezordine.

Citește și:

Foto prima pagina: Taiga, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.