Setari Cookie-uri

6 trucuri pentru a-ti cunoaste sotul mai bine

Cum poti invata mai multe despre sotul tau!

Ar trebui ca pana in momentul casatoriei sa stiti aproape totul unul despre celalalt. Insa nu se intampla deloc asa. Atunci cand doi oameni se indragostesc, fiecare secunda petrecuta impreuna si fiecare mica informatie despre celalalt sunt fascinante. Iar atunci cand un cuplu se casatoreste, tendinta este sa se vada reciproc precum un refugiu tandru si sigur in care se pot adaposti dupa o zi stresanta la serviciu.

Daca intre cei doi exista o relatie sanatoasa, ei vor continua sa creasca si sa isi dezvolte noi fatete ale personalitatii si noi interese. Asa ca va fi intotdeauna loc pentru invatat, intrucat mereu suntem in schimbare. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa inveti mai multe despre sotul tau:

1. Verificati periodic daca sunteti fericiti

Fericirea uneori se poate confunda cu un sentiment de comoditate, atunci cand v-ati adaptat la noul statut de sot si sotie. Insa ar trebui ca macar la fiecare jumatate de an sa verificati cum va simtiti in legatura cu diferite aspecte ale vietii in doi si daca exista ceva ce v-ar putea face mai fericiti. Concentrandu-va asupra lucrurilor pozitive si asupra visurilor voastre este o modalitate perfecta de a ramane apropiati si de a creste impreuna.

tineri casatoriti Foto: bezikus, Shutterstock

Citește și:

2. Incercati lucruri noi impreuna

Fie ca este vorba despre un nou restaurant, un nou hobby, alta destinatie de vacanta sau chiar un nou magazin alimentar deschis in imprejurimi, spargeti monotonia familiarului si iesiti impreuna sa experimentati ceva nou. A te simti inconfortabil sau a fi intr-un mediu strain sunt modalitati excelente de a va cunoaste mult mai bine si de a observa noi fatete ale presonalitatilor voastre.

3. Plimbati-va

Astfel vei impusca doi iepuri dintr-un singur foc: nu numai ca veti face o binemeritata miscare, dar plimbarile in aer liber sunt o ocazie numai buna pentru a va simti reconectati unul cu celalalt. Discutand despre tot ceea ce este important in ziua respectiva, va va permite sa va sincronizati cu viata cotidiana a celuilalt si veti sti ceea ce este relevant pentru fiecare dintre voi in acel moment. Poate ca uneori alunecati pe fagasul amintirilor si rememorati cu amuzament momentele cele mai reprezentative pentru voi; indiferent despre ce ar fi vorba, o plimbare lunga in doi inseamna timp de calitate petrecut impreuna, fara a fi distrasi de televizor, computer, telefoane, treburi casnice ori copii care au nevoie de atentie.

Citește și:

4. Intalniti-va cu prietenii din copilarie ai partenerului

Exista prieteni care ne stiu din diverse etape ale vietii si care intotdeauna scot la iveala o alta fateta a personalitatii noastre. Este foarte posibil sa iti vezi sotul comportandu-se diferit in preajma amicilor de o viata si poate fi foarte amuzant si intrigant sa observi tanarul din el, rebel, nebunatic, nepasator si lipsit de griji pe care il scot la iveala prietenii sai. Insa, stabiliti din timp subiectele tabu de discutie, cum ar fi povestile intime despre fostele relatii.

5. Mergeti la ateliere impreuna

Chiar daca sunteti foarte ocupati, incercati sa gasiti timp pentru macar un atelier despre ceva ce va pasioneaza pe amandoi, fie ca este vorba despre olarit sau aeromodelism. Cu siguranta acest lucru va stimula noi subiecte de conversatie intre voi si va va ajuta sa cresteti impreuna.

Citește și:

6. Apelati la familie pentru a va impartasi amintiri

Atunci cand va intalniti in cadru largit si ascultati povesti din copilarie despre partener, puteti intotdeauna afla prespective noi si amuzante in legatura cu acesta. Este posibil sa afli daca au existat nevoi nesatisfacute in copilarie, fie ca este vorba despre catelul pe care nu l-a primit niciodata, fie nevoia de atentie, apreciere sau laude. Poti incerca sa i le oferi tu acum, experienta va fi vindecatoare pentru el si te va ajuta si pe tine sa il cunosti si sa il intelegi chiar mai mult.

Foto prima pagina: Leonardo da, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.