Setari Cookie-uri

6 obiceiuri care mentin un mariaj fericit

Exista anumite lucruri pe care le poti face pentru a avea parte de o casnicie fericita!

Obiceiurile sanatoase ne ajuta sa ne simtim mai bine, sa fim mai sanatosi, sa avem o viata sociala si profesionala implinita si sa ne mentinem un mariaj fericit. Cu siguranta exista sute de obiceiuri care pot face diferenta, de la a spune “buna dimineata”, pana la a duce gunoiul din proprie initiativa, insa iata care sunt cele care au un impact mai pregnant in mentinerea fericirii conjugale:

1. Faceti din mariajul vostru o prioritate

Inainte de a lua orice decizie, ganditi-va daca aceasta va poate dezvolta sau afecta in bine relatia sau daca va indeparteaza de ea. Simplu fapt ca va ganditi si constientizati inainte de a va decide daca o oportunitate sau un angajament va poate influenta mariajul, denota intelepciune si responsabilitate din partea amandurora.

mariaj fericit Foto interior si prima pagina: javy_indi, Shutterstock

Citește și:

2. Comunicati

Vorbiti despre ziua pe care ati avut-o fiecare la job, despre ce v-a marcat sau v-a entuziasmat; avand aceste mici momente de conectare, va asigurati ca relatia ramane deschisa si ferita de obstacole, in plus, atunci cand va veni timpul pentru discutii de factura mai serioasa, va va fi mult mai usor sa o faceti.

Este usor sa fii onest atunci cand lucrurile merg bine, dar in timpuri mai solicitante, onestitatea si comunicarea deschisa pot face minuni. Acest obicei nu se negociaza daca va doriti o casnicie fericita si o relatie sanatoasa. In plus, invatati cum sa va exprimati intr-un mod constructiv emotiile, frustrarea sau supararea, pentru a evita acumularea resentimentelor.

3. Amanati deciziile pana cand le puteti discuta in particular

Puneti-va de acord sa nu acceptati invitatii, oportunitati sau sa dati un raspuns despre aproape orice pana cand nu ati vorbit unul cu celalalt si ati luat o decizie impreuna. In momentul in care vi se solicita un raspuns, replicati cu eleganta ca veti reveni cu acesta dupa ce veti fi discutat cu jumatatea dvs. Acesta este un mod foarte potrivit de a evita neintelegerile, conflictele si dezacordurile din cuplu.

Citește și:

4. Sarutati-va in fiecare zi

Nu doar atunci cand stingeti lumina, ori cand copiii nu sunt prin preajma. Cercetatorii recomanda macar un sarut de cel putin 15 secunde in fiecare zi pentru a va recrea nivelul de conectare si a va recompune intimitatea relatiei voastre. Acesta este echivalentul unei pilule de vitamine pentru romantismul mariajului.

5. Asumati-va responsabilitatea

Casatoria reprezinta oportunitatea perfecta de a creste, de a invata si de a ne implini ca oameni. In momentele mai dificile este foarte important sa discutati si sa va asumati fiecare responsabilitatea pentru rolul avut si sa gasiti cele mai bune solutii pentru a indrepta lucrurile. Daca persistati in a va pasa vina unul altuia, nu veti reusi decat sa perpetuati o dinamica nesanatoasa a relatiei si nu va veti rezolva problemele intr-o maniera civilizata. In plus, atunci cand sunteti in public, tratati-va cu respect partenerul, nu il criticati si nu il vorbiti de rau; daca nu aveti ceva bun de spus, este de preferat sa pastrati tacerea.

Citește și:

6. Flirtati

Casatoria poate semana intrucatva cu un maraton. Lung, obositor, in care ai nevoie de apa si multa motivatie pentru a continua. Simtiti-va bine impreuna si condimentati-va relatia flirtand! Flirtul este un mod amuzant de a va creste libido-ul si de a va face partenerul sa se simta dorit. Incercati si fiti inventivi, fie ca va lasati biletele de dragoste in pachetul de pranz, ori va sarutati la semafor, fie ca folositi un cod secret de fata cu ceilalti, ori conversati prin mesaje incitante. In plus, daca flirtul este combinat cu partide regulate de amor, va veti simti mult mai siguri si increzatori de dragostea partenerului si va veti consolida mariajul.

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.