Setari Cookie-uri

Traditii fascinante de nunta in intreaga lume

Traditiile de nunta din intreaga lume presupun multe lucruri fascinante si pe alocuri intrigante.

Lumea este un loc divers si plin de culoare, iar traditiile locale definesc si adauga un plus de farmec fiecarei societati. Evenimentele importante din viata fiecarui om sunt marcate de traditie si nunta mai ales, prilej de bucurie si speranta in orice cultura, nu face exceptie. Dincolo de dansul mirilor, aruncatul buchetului ori furatul miresei, iata cum marcheaza alte culturi uniunea dintre doi oameni care se iubesc

nunta

Traditii de nunta din lume

China

Mireasa este insotita de o femeie “aducatoare de noroc”, angajata de parintii ei sa aiba grija de ea atunci cand se deplaseaza intr-o lectica din casa parintilor ei catre casa mirelui, in timp ce rudele si participantii la nunta arunca cu orez in aceasta, pentru a-i purta noroc si a-i aduce prosperitate.

In timpul ceremoniei, mirele trage cu arcul trei sageti (boante) spre mireasa, iar dupa ce o nimereste, le aduna si le rupe, sperand ca iubirea lor sa fie eterna.

Domnisoarele de onoare ii supun pe mire si pe cavalerii de onoare la o serie de teste si provocari, pentru a demostra ca isi merita mireasa, dupa care sunt rasplatite de catre acesta cu plicuri pline cu bani.

Mireasa are in total trei rochii pe care sa le imbrace in ziua nuntii: o rochie traditionala, brodata si stransa pe trup (qipao sau cheongsam) pentru ceremonie, una in stil vestic, de printesa, pentru receptie, iar spre sfarsitul acesteia se schimba intr-o rochie de cocktail.

Citește și:

Fiji

Cand mirele vine la socrul mic sa ceara mana fetei, ii aduce acestuia in dar un dinte de balena.

Mauritius

Viitoarele mirese din Mauritius sunt puse la ingrasat in perioada premergatoare nuntii, pentru a fi cat mai corpolente, semn ca sotul este bogat si isi permite sa aiba o sotie bine hranita.

Germania

Nuntasii sparg farfurii de portelan, pentru ca spiritele rele sa se sperie si sa se indeparteze de cei doi tineri casatoriti, iar acestia trebuie sa le stranga impreuna, simbolizand ca doar impreuna vor face fata oricarei provocari aduse de viata.

Dupa casatorie, li se ofera un ferastrau si un bustean, pe care trebuie sa il taie impreuna; simbolizeaza faptul ca intr-o casnicie abilitatea de a lucra impreuna duce la indepartarea tuturor obstacolelor.

Scotia

Timp de multe secole, in Scotia casatoria era permisa doar persoanelor de peste 21 de ani. Insa exista un mic orasel, Gretna Green, unde nu erau aceste reglementari si unde se puteau casatori si cuplurile care se aflau sub pragul de varsta sau care fugeau de acasa.

Cu o zi inainte de ceremonie, mirele si mireasa sunt prinsi de catre prieteni si unsi cu diverse lucruri, miere, faina, sirop sau chiar pene, si apoi scosi la parada pe strada. Scopul nu este de a-i umili in fata cunoscutilor, cum s-ar parea, ci de a speria si a pune pe fuga spiritele malefice.

Citește și:

Grecia

Cavalerul de onoare se duce la mire in dimineata nuntii si il barbiereste (obicei adoptat si de catre romani), iar soacra mica il serveste cu miere si migdale.

Guatemala

Invitatii la nunta au voie sa faca tot ce poftesc, inclusiv sa sparga farfurii sau pahare. In momentul in care mirii sosesc la receptie, soacra mare sparge un clopot de ceramica plin cu boabe de orez si grau, pentru a aduce prosperitate tinerilor casatoriti.

Japonia

Miresele care au o ceremonie Shinto, se imbraca in alb din cap pana in picioare, kimono-ul, gluga, inclusiv machiajul avand o tenta foarte deschisa, fapt care simbolizeaza statutul de domnisoara al acesteia. Gluga de pe cap are scopul simbolic de a ascunde “coarnele geloziei” pe care o simte fata de noua mama soacra.

Jamaica

Jamaicanii din anumite zone sunt criticii estetici desavarsiti. In ziua nuntii se aliniaza pe strada, pentru a putea privi mireasa si comenteaza cu voce tare fiecare aspect al infatisarii ei. Daca criticile negative le surclaseaza pe cele pozitive, mireasa se intoarce acasa si incearca sa isi imbunatateasca aspectul fizic.

Citește și:

Liban

Petrecerea de nunta, numita Zaffeh, incepe in forta cu muzica si dans oriental si strigaturi, atat la casa miresei, cat si a mirelui. Petrecaretii ajunsi la casa miresei fac urari de bine si arunca cu petale de flori in cuplul ce pleaca spre ceremonie.

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.