Setari Cookie-uri

Ce sa faci atunci cand viitoarea soacra iti submineaza planificarea nuntii

Iata ce poti face pentru a evita astfel de neplaceri la nunta!

Organizarea unei nunti, daca o faci alaturi de specialisti in domeniu, poate fi o sursa de antren si buna dispozitie, pentru ca te pregatesti, plina de entuziasm, de ziua cea mare, dar starea de spirit se poate schimba rapid in stres si suparare atunci cand altcineva are impresia ca stie mai bine decat tine ce iti place si cum ar trebui sa fie nunta voastra.

Soacra mare, mai ales daca s-a decis sa contribuie financiar pentru organizarea nuntii, isi poate aroga o serie de hotarari cu care voi nu sunteti de acord: de la lista invitatilor, pana la meniu si chiar locul in care va veti tine receptia de nunta. Iata ce poti face pentru a-ti pastra o stare de spirit zen.

soacra
Foto interior si prima pagina: CREATISTA, Shutterstock

1. Originea tuturor disputelor

Atunci cand esti extrem de suparata ai impresia ca mama soacra traieste doar pentru a se contrazice cu tine si a te irita. Respira adanc, fa un pas mental in spate si priveste problema in ansamblu. Vrea sa va ajute pentru ca isi iubeste copilul si vrea ce este mai bun pentru el. Daca ai inteles acest lucru, o poti include mai usor in planurile voastre. Foloseste-te de calitatile pe care le are si da-i cate ceva de facut la care stii sigur ca se pricepe. De exemplu, daca ii place sa vaneze oferte, trimite-o la cumparaturi punctuale.

Citește și:

2. Decide-te cat de mult o incluzi in planurile voastre

Nu o intreba din politete ce parere are in legatura cu anumite aspecte ale planificarii, decat daca iti doresti sa tii seama si de preferintele sale. Daca isi doreste, las-o sa fie responsabila de anumite aranjamente florale, daca se pricepe si are simt estetic, sau poate stie sa faca o prajitura mai deosebita pentru masa voastra si a nasilor. Acest lucru o va face sa se simta importanta si inclusa si nu va mai fi tentata sa isi impuna parerile in celelalte decizii.

3. Gandeste pe termen lung

Inainte sa iti pierzi cumpatul si sa spui ceva ce ai putea regreta, gandeste-te ca dupa nunta nu castigi doar un sot, ci te alegi cu o intreaga familie. Asa ca poti face cateva compromisuri usoare. Daca isi doreste sa includeti in cadrul receptiei anumite traditii, faceti-o, pana la urma dansul gainii poate fi destul de amuzant pentru majoritatea nuntasilor, chiar daca nunta voastra este departe de a fi traditionala. Important este sa se simta bine cat mai mult invitati si sa ramaneti cu amintiri placute.

Citește și:

4. Cere-i viitorului sot sa ii traseze anumite limite

Pastreaza-ti cumpatul si nu te descarca in fata ei atunci cand intrece limita. Roaga-ti logodnicul sa discute cu ea si sa ii clarifice ce poate face si ce nu. Pana la urma, incercarea cea mai mare a unui cuplu in perioada premergatoare nuntii este nu atat pregatirea in sine a acesteia, ci necesitatea de a-si apropia parintii de viitoarea nora sau viitorul ginere si de a si-i face aliati, si nu competitori, in planificarea nuntii si a viitoarei vieti in doi.

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.