Setari Cookie-uri

10 idei utile pentru planificarea nuntii ideale

Impresioneaza-ti invitatii cu o nunta extraordinara!

Cu siguranta ca v-ati facut nenumarate planuri pentru ziua nuntii voastre. Asa cum probabil v-ati imaginat, nunta voastra de vis nu are doar scopul de a celebra iubirea dintre voi intr-un cadru romantic si special, ci ati vrea ca si invitatii sa aiba parte de cea mai frumoasa petrecere la care au participat, una despre care sa vorbeasca mult timp dupa ce s-a incheiat. Iata cateva idei remarcabile care cu siguranta va vor scoate nunta in evidenta, transformand-o intr-un eveniment de neuitat si vor aduce un plus de stil, lasandu-va invitatii impresionati:

nunta

1. Folositi o aplicatie sau un hashtag pentru nunta voastra

Exista destule aplicatii specifice pentru nunti din care sa alegeti; unele aplicatii interactive permit invitatilor sa uploadeze fotografiile intr-un singur loc desemnat, pe cand altele permit prietenilor sau familiei sa fie la curent cu orice noutati legate de nunta voastra. Daca vreti ceva mult mai usor de utilizat, creati un hashtag mai deosebit si rugati toti invitatii sa eticheteze fotografiile pe care le fac la nunta voastra cu acesta.

Citește și:

2. Asigura cazarea invitatilor veniti din alte orase sau tari

Pentru a va arata aprecierea pentru efortul de a strabate distante mari ca sa va fie alaturi, asigura cel putin o noapte de cazare invitatilor din alte orase sau chiar din strainatate. In plus, faceti-le o mica surpriza si lasati-le in camera cate un cos cadou de bun venit care sa includa cateva gustari, sticle cu apa, o lista a atractiilor locale, a celor mai apropiate cafenele, restaurante, farmacii, iar daca vreti cu adevarat sa ii rasfatati, includeti cateva bunatati traditionale locale, o sticla sau doua cu un vin mai deosebit si un ghid turistic al zonei in care se afla.

3. Intampinati fiecare invitat

Acest lucru poate parea evident, insa este foarte important sa salutati personal fiecare invitat la nunta voastra. Chiar si in timpul petrecerii, faceti tot posibilul sa interactionati cu fiecare persoana, fie ca dansati pe ringul de dans, fie ca ii vizitati la masa, schimbati cateva vorbe sau ciocniti cu ei un pahar. Asta denota ca va pasa, iar atentia individuala pe care le-o acordati ii vor face sa se simta ca sunt importanti pentru voi.

Citește și:

4. Planificati cu grija asezarea la mese

Pentru ca oaspetii sa se simta bine, atunci cand planificati asezarea la mese este bine sa tineti cont de anumite interese comune, afinitati sau medii similare de provenienta, pentru a le putea facilita conversatiile chiar daca nu s-au mai vazut niciodata inainte si abia au facut cunostinta.

5. Optati pentru bar deschis (open bar) la nunta

Chiar daca poate fi mai costisitor decat varianta clasica, invitatii vor aprecia mult mai mult barul deschis. Exista variante care sa se incadreze in orice buget, de exemplu puteti opta pentru vin, bere si cateva optiuni de cocktailuri, dintre care unul sau doua sa fie personalizate, pentru a adauga un plus de rafinament si particularitate nuntii voastre. Alegeti insa bauturi care sa fie apreciate pe scara larga si lasati optiunile excentrice pentru alta ocazie.

Citește și:

6. Asigurati tot confortul invitatilor

In functie de locul in care are loc petrecerea, apelati la diverse modalitati de a asigura confortul invitatilor la nunta; daca petrecerea are loc vara, afara, langa un lac, puneti la dispozitie, in locuri speciale, pe care sa le marcati corespunzator, sprayuri repelente impotriva tantarilor, cateva pleduri sau chiar umbrele (daca este cazul), mai ales daca stilul nuntii este garden party sau chiar flip-flops pentru invitatele care nu mai rezista pe tocuri. In plus, amenajati un loc special unde invitatii isi pot incarca telefoanele; tehnologia face parte din viata noastra, fie ca vrem, fie ca nu, iar invitatii vor aprecia faptul ca v-ati gandit la nevoile lor. In plus, vor avea ocazia sa faca si sa posteze multe fotografii de la receptia voastra, insa nu uitati sa puneti undeva la vedere hashtagul pe care vi l-ati ales.

Citește și:

7. Amenajati o zona lounge

Nu toti invitatii vor sa danseze toata noaptea, ba chiar unii dintre ei vor sta departe de ringul de dans. De obicei, socializarea are loc la mesele de la receptie sau chiar afara din local; insa daca amenajati o zona lounge, cu cateva canapele confortabile si chiar un mic bar alaturat, iar muzica permite un ton conversational firesc, atunci acest detaliu va fi pe placul multor invitati.

8. Dedicatii muzicale

Acestea reprezinta cea mai buna modalitate de a ridica invitatii de pe scaune si de a face ringul de dans neincapator. Roaga DJ-ul sau formatia sa preia dedicatii de la public, la un moment dat, si veti vedea cum ringul de dans se umple pe ritmul melodiilor care le plac.

9. Ofera marturii care le sunt utile

Oricat de mult v-ar iubi, invitatii (exceptand parintii si, mai ales, buncii) nu vor sa aiba o fotografie a voastra inramata ca marturie de nunta. Daca tot ati ales sa cheltuiti bani pe acest detaliu, alegeti ceva care sa le faca placere sau sa le foloseasca. Sticle mici de bautura, trabucuri inscriptionate, un snack delicios (arahide invelite in ciocolata, o mica selectie de nuci, ambalata deosebit, ciocolatele personalizate), toate acestea se pot savura cu mare placere acasa, dupa ce petrecerea s-a terminat.

Citește și:

10. Terminati receptia intr-o nota grandioasa

Daca atmosfera generala a fost nemaipomenita, cu siguranta nimeni nu vrea ca nunta sa se termine, insa cata vreme acest moment este inevitabil, alegeti sa o faceti intr-o nota grandioasa. Alegeti sa va luati ramas bun intr-un mod deosebit si distractiv; show de artificii, jerbe cu scantei sau confetti, indiferent ce ati alege, invitatii vor fi extrem de incantati, iar fotografiile vor fi pe masura.

Foto prima pagina: alphaspirit, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.