Setari Cookie-uri

Cand ar trebui sa spui NU rochiei de mireasa

Elementul central al planificarii nuntii este reprezentat de achizitionarea rochiei de mireasa.

Unele mirese stiu ce rochie de mireasa isi doresc inca din copilarie, imaginandu-si-o pana in cele mai mici detalii, insa, la fel ca in dragoste, se intampla destul de rar ca prima optiune sa fie si cea mai buna. Este nevoie sa incerci, sa explorezi diverse optiuni pana cand sa poti spune, cu lacrimi in ochi si voce tremuranda, ca ai gasit-O, cu siguranta. In acel moment simti ca nu ai mai putea sa o dai jos niciodata, ti se potriveste perfect din orice unghi te-ai privi, te simti increzatoare si arati extraordinar in ea. Dar iata de ce anume trebuie totusi sa tii cont inainte sa te hotarasti asupra ei:

1. Asculta-ti fluturasii din stomac (sau intuitia!)

Este posibil sa gasesti o rochie care sa ti se potriveasca perfect si care sa iti creasca pulsul de emotie si nerabdare, insa daca nu esti 100% sigura ca vrei sa o iei, mai bine nu te grabi si mai verifica si alte optiuni. Asculta-ti inima si intuitia, pentru ca nu dau gres niciodata. Acestea stau la baza deciziilor constiente pe care le facem de obicei.

Citește și:

rochie de mireasa Foto interior si prima pagina: ivkatefoto, Shutterstock

2. Cat te costa?

Daca ai un buget stabilit pentru nunta, pe care iti este imposibil sa il extinzi, intreaba-te cu sinceritate daca merita sa golesti contul doar pentru rochia visurilor tale. Poate ca sunt anumite detalii sau caracteristici care iti plac in mod deosebit si pe care le-ai putea regasi la unele rochii mai putin costisitoare sau la un designer diferit/ alta casa de moda.

3. Poti obtine vreo reducere?

In loc sa te grabesti sa o achizitionezi, afla daca in perioada urmatoare sunt programate unele targuri de nunti, in care este posibil sa te bucuri de unele promotii, deloc de neglijat. Sau verifica daca modelul preferat de tine se gaseste in online, la un pret mult mai bun decat pretul din magazin. Informeaza-te in legatura cu orice iti ofera posibilitatea sa cumperi rochia visurilor tale la un pret redus.

Citește și:

4. Este ceea ce ti-ai dorit?

Ai grija cu cate persoane pornesti in aventura gasirii rochiei de mireasa ideale. Daca prietenele tale (viitoarele domnisoare de onoare), mama si viitoarea soacra au fiecare alta opinie despre ce ti s-ar potrivi si ce ar trebui neaparat sa cumperi, poti risca, sub presiunea grupului, sa faci o alegere pe care ai putea-o regreta mai tarziu. Acorda-ti timp inainte sa pornesti propriu-zis in cautari pentru a-ti da seama ce anume se potriveste stilului, gusturilor tale si bugetului si tine cont de aceste coordonate, indiferent de parerile persoanelor (deseori neavizate, desi bine intentionate…) din jurul tau. O solutie buna ar fi sa impartasesti aceste constante unor consultanti specializati, care te vor ajuta sa iti gasesti rochia ideala intr-un timp relativ scurt.

5. Te poti misca in largul tau in ea?

Rochia de mireasa nu este doar pentru defilat si expus, ca un manechin pe podium. In ea trebuie sa te simti bine, in largul tau, sa te poti misca si, mai ales, sa poti dansa cu usurinta. Este chiar indicat sa o probezi cu o saptamana inainte de nunta pentru a exersa felul in care o vei purta, cum te asezi in asa fel incat sa nu o botesti, cum te ridici, cum mergi, mai ales daca nu esti obisnuita cu rochiile ample, cu trena sau un voal lung.

Citește și:

6. Ajunge la tine in timp util?

Daca ai gasit rochia de mireasa ideala, verifica daca designerul o va face in timp util (nu uita sa incluzi si timp pentru cele trei probe, in cadrul carora se mai pot face modificari!) Unele rochii de mireasa necesita multe luni pana sa fie gata, intrucat este posibil ca diferitele parti ale acestora sa fie fabricate in diverse colturi ale lumii. Si chiar daca o comanzi online, fii atenta la perioada de expeditie si acorda-ti o marja de cateva saptamani, chiar luni, sa poti returna daca marimea sau alte caracteristici nu sunt corespunzatoare. Fereste-te de emotii neplacute si planifica cu atentie acest detaliu important al nuntii tale!

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.