Setari Cookie-uri

6 trucuri care te ajuta sa obtii silueta ideala pentru ziua nuntii

Afla tot ce trebuie sa faci pentru a arata fenomenal in ziua nuntii!

In ziua nuntii vrei sa arati fenomenal si sa fii in cea mai buna forma fizica posibila, pentru ca stii ca rochia de mireasa ideala este pusa in valoare de un corp frumos si tonifiat. Afla cum poti sa obtii silueta ideala in perioada premergatoare nuntii, jongland intre nenumarate intalniri, programari si discutii, stresul inevitabil si un job full-time.

silueta idea;a
Foto interior si prima pagina: Alex Andrei, Shutterstock

1. Fa-ti un plan alimentar

Daca ti-ai planuit pana in cele mai mici detalii nunta, de ce nu ai face la fel si in ceea ce priveste alimentatia optima? Cata vreme ai totul scris in detaliu si stii exact ce urmeaza sa mananci, sunt sanse mult mai mici sa insfaci ceva nepotrivit atunci cand ti-e foame. Ofera-ti cateva minute in fiecare dimineata pentru a stabili exact ce vei manca in ziua respectiva (daca esti o persoana organizata de la natura, poti incerca chiar un meniu saptamanal). Daca ai multe drumuri de facut sau esti la serviciu, impacheteaza-ti in geanta cateva snacksuri sanatoase, pentru a nu cadea prada tentatiilor existente la fiecare colt de bloc (patiserii, covrigarii etc). Mere, pere, struguri, betisoare de morcov sau de telina, migdale, nuci, caju - iata cateva idei de snacksuri sanatoase pe care le poti impacheta cu usurinta in geanta.

Citește și:

2. Bazeaza-ti dieta pe proteine si legume Embrace the P+V plan.

Aceasta este cheia scaderii in greutate in perioada premergatoare nuntii. Mananca la fiecare masa (inclusiv micul dejun!) proteine (gratar de peste, pui sau curcan) cu legume proaspete sau preparate la abur, stropite cu ulei de masline (broccoli, varza, salata verde, spanac, sfecla). Alege si pentru gustarile dintre mese tot proteine si legume. Poate ca meniul pare prea monoton, insa cu siguranta ca va da rezultate. Inca din prima saptamana vei reusi sa slabesti cel putin 2 kg, urmate de cate un kg in fiecare saptamana ulterioara in care urmezi acest regim.

3. O dieta sanatoasa nu inseamna mare lucru fara exercitii fizice

Exercitiile fizice stimuleaza metabolismul si te ajuta sa arzi caloriile mult mai rapid. Poate fi dificil sa combini alimentatia sanatoasa cu sedintele regulate la sala, insa acestea functioneaza cel mai bine impreuna. Efortul fizic imbunatateste circulatia, reda luminozitatea tenului, in plus prin transpiratie se inlatura toxinele din organism, muschii si pielea vor fi mult mai tonifiate, nivelul hormonilor se regleaza si vei fi astfel mult mai conectata la propria-ti senzualitate si feminitate si vei avea o stare psihica nemaipomenita pentru Ziua cea Mare.

Citește și:

4. Renunta la bauturile carbogazoase, alcool, lactate si sare

Daca dieta de proteine si legume ti se pare prea stricta si monotona, atunci macar renunta la bauturile carbogazoase (chiar daca sunt varianta fara zahar), alcool, sare si lactate. Toate acestea te baloneaza, retin apa in tesuturi si aduc calorii goale, deci evita-le cat poti. Rezultatele apar de pe o zi pe alta si le vei observa, cu siguranta. Vei avea un abdomen mult mai suplu si te vei simti mult mai zvelta.

5. Nu uita sa te hidratezi

S-au facut nenumarate studii care au aratat ca oamenii care si-au crescut consumul de apa, au mancat mult mai putin. Te poti folosi si tu de acest truc, iar cu urmatoarea ocazie in care simti ca ai nevoie de o gustare, alege sa bei un pahar de apa in schimb. Vei afla daca iti era cu adevarat foame sau doar simteai nevoia sa ai ceva in stomac. Consuma in fiecare zi cel putin doi litri de apa, pe care o poti aromatiza, pentru varietate, cu felii de lamaie, castravete sau ghimbir.

Citește și:

6. Dormi suficient

In mod ideal ar trebui sa dormi 8 ore in fiecare noapte, intre ora 22 si ora 6 dimineata. In acest timp organismul se reface, se pregateste pentru arderea grasimilor, iar tenul se revitalizeaza si se rejuveneaza. In plus, atunci cand esti privata de somn ai tendinta sa consumi mai multa cofeina si zahar, sa exersezi mult mai putin si astfel sa te ingrasi. Daca anxietatea din perioada premergatoare nuntii nu iti permite sa ai un somn de calitate, apeleaza la un intreg arsenal de relaxare: bai calde, muzica in surdina, meditatie, scris in jurnal sau yoga.

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.