Setari Cookie-uri

12 sfaturi pentru un mariaj fericit

Cele mai importante principii aplicate mariajului pentru a-l consolida in timp!

Nu exista un secret anume pentru o casatorie lunga si fericita. De-a lungul timpului, cercetatorii au strans sute de marturii de la “veterani” ai casniciilor fericite si, cum era de asteptat, fiecare a avut propria parere in legatura cu ceea ce inseamna un mariaj fericit. Cum fiecare om este unic, in lista sfaturilor se aplica tot ceea ce functioneaza pentru voi doi. Iata cateva principii care, aplicate mariajului vostru, il vor ajuta sa se consolideze in timp:

mariaj fericit
Foto: Irina Braga, Shutterstock

12 reguli esentiale ale unui mariaj fericit

1. Chiar si in momentele in care ajungeti sa faceti eforturi sa va placeti, alegeti in mod constient sa va iubiti. Iubirea nu este doar un sentiment, ci este un angajament pe care vi l-ati asumat atunci cand ati rostit din toata inima acel “DA”.

2. Faceti o prioritate din timpul petrecut impreuna. Nu uitati sa iesiti in oras, investiti in asemenea ocazii, gesturi, atentii si mici cadouri pentru mariajul vostru.

3. Raspundeti intotdeauna la telefon atunci cand va suna sotul/sotia, iar atunci cand sunteti impreuna, incercati sa stati departe de telefon sau de orice altceva v-ar distrage atentia de la persoana sa.

4. Stati departe de asa-zisi prieteni care ar putea incerca sa va determine sa va compromiteti caracterul. Inconjurati-va de oameni asemenea voua, de prieteni care va ajuta sa va consolidati mariajul.

5. Atunci cand treceti prin perioade conflictuale, nimeni nu pierde si nimeni cu castiga in lupta argumentelor. Sunteti parteneri in tot, prin urmare fie castigati impreuna, fie pierdeti amandoi. Trebuie sa depuneti un efort comun pentru a gasi o solutie, indiferent de situatia pe care o traversati.

6. O casatorie stabila si fericita nu consta neaparat in doi oameni puternici, in acelasi timp; de obicei se intampla ca fiecare sa fie puternic pentru cel de langa, atunci cand acesta se simte slab sau depasit.

7. Sexul ar trebui sa fie o prioritate in viata de cuplu. Bucurati-va de momentele petrecute impreuna. Este adevarat ca este nevoie de ceva mai mult decat sex pentru a avea un mariaj fericit, insa un mariaj nu poate fi cu adevarat fericit in lipsa acestui “ingredient”.

8. Atunci cand gresiti, asumati-va greseala si cereti-va iertare cu sinceritate. Invatati sa spuneti din toata inima “Am gresit, imi pare rau, te rog, iarta-ma!”

9. Fiti capabili sa invatati din experientele altor oameni si sa vedeti atat partile bune, cat si lucrurile pe care nu vi le-ati dori niciodata in propria relatie. Cu toate acestea, nu va comparati casatoria cu a nimanui altcuiva. Fiecare om este unic, la fel ca fiecare casatorie.

10. Niciodata nu va vorbiti de rau sotul/sotia in fata altcuiva, fie ca este vorba de prieteni, parinti, rude, necunoscuti, chiar si in online. Protejeaza-ti si apara-ti sotul/sotia in orice moment si in fata oricui.

11. Nu va ganditi niciodata la divort, nici macar in gluma. O casatorie “perfecta” inseamna de fapt doua persoane imperfecte, care refuza sa renunte in fata greutatilor si intampina cu optimism si cu zambetul pe buze fiecare provocare a vietii.

12. Fii cel mai mare suporter al sotului/sotiei tale, nu cel mai mare critic. Fii cel/cea care ii sterge lacrimile, nu cel/cea care i le provoaca.

Citește și:

Foto prima pagina: Antonio Guillem, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.