Setari Cookie-uri

5 trucuri care iti asigura un zambet minunat in ziua nuntii

Un zambet stralucitor va complimenta intotdeauna orice tinuta.

Indiferent daca abia ai inceput sa iti planifici nunta visurilor tale sau mai ai doar cateva zile pana la aceasta, un lucru este cert: toata lumea vrea sa vada o mireasa fericita, vesela si zambitoare. Iar marturie vor sta filmarile si sutele de fotografii, care va vor surprinde din toate unghiurile posibile; din acest motiv trebuie sa arati impecabil. Iar un zambet stralucitor va complimenta intotdeauna orice tinuta. De aceea, inca de la inceputul perioadei de logodna, programeaza o vizita la stomatolog pentru a rezolva orice probleme stringente, iar cu aproximativ doua saptamani inainte de nunta apeleaza la o curatare profesionala a dintilor. In rest, tine seama de urmatoarele trucuri care iti asigura un zambet minunat pentru ziua nuntii:

zambet minunat
Foto: Pandorabox, Shutterstock

Exfolierea buzelor

Zambetul perfect nu poate exista in absenta unor buze hidratate si impecabile. Avand in vedere pielea sensibila a acestora, este bine sa nu faci exces de zel cu scrub-uri prea agresive, bazate pe zahar sau sare, ci sa folosesti in schimb un amestec exfoliant, cu granulatii mai fine, cum ar fi uleiul de cocos si bicarbonatul de sodiu, in parti egale. Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant usor, pe cand uleiul de cocos hidrateaza buzele in profunzime. Dupa masajul usor al buzelor, se clateste cu apa rece. Folosit zilnic, buzele vor arata mult mai catifelate si netede.

Citește și:

Produsul-surpriza: vaselina

Vaselina are o dubla utilizare. Prima, si cea mai intuitiva, este de a hidrata buzele, insa cea de-a doua este de fapt un truc folosit de numeroase modele atunci cand defileaza pe catwalk sau inainte de photo shoot-uri: mai intai isi sterg dintii cu un servetel, pentru a elimina umiditatea locala, si apoi aplica un strat subtire de vaselina pe acestia. Vaselina are rolul atat de a face dintii mai stralucitori, cat si de a preveni lipirea buzelor de acestia. Rezultatul? Un zambet spontan stralucitor si firesc!

Alege un ruj cu subton albastru…

Se stie ca rujul rosu are capacitatea de a scoate albul dintilor in evidenta, insa daca pentru ziua nuntii ai vrea sa optezi pentru culori ceva mai subtile, atunci nuantele de roz cu subtonuri albastre ofera, de asemenea, un contrast extrem de placut cu zambetul, intensificandu-i stralucirea. Nu uita insa sa alegi un ruj hidratant, pentru ca majoritatea rujurilor si creioanelor de buze pot avea efecte deshidratante: evita-le, deci, in preajma nuntii!

Citește și:

…Si asigura persistenta acestuia

in ziua nuntii vei fi extrem de ocupata sa saluti, sa razi, sa bei, sa mananci, sa vorbesti, sa (te) saruti… prin urmare este important ca rujul sa ramana pe buzele tale, si nu pe marginea paharului sau pe obrajii invitatilor. Dupa exfoliere, aplica primer pentru buze si apoi, inainte de rujul propriu zis, foloseste creionul de buze pe intreaga suprafata a acestora. Sfat: aplica rujul de buze cu o pensula; aceasta va apasa mai ferm culoarea pe buze si ii va mari persistenta.

Foloseste un pai atunci cand consumi bauturi inchise la culoare.

Cel putin intre ultima vizita la stomatolog si ziua nuntii, consuma printr-un pai toate lichidele cu potential de a pigmenta dintii. In aceasta categorie intra cafeaua, vinul rosu, ceaiul sau sucurile pe baza de rosii, afine sau sfecla rosie. Cafeaua, pe langa faptul ca pateaza dintii, are efect deshidratant si scade secretia de saliva care protejeaza dintii impotriva pigmentarii. Iar vinul rosu este acid si ataca smaltul dintilor, pe langa efectul de pigmentare a acestora. Cel mai bine este sa le eviti, pentru a te asigura ca nimic nu iti intuneca zambetul senzual in ziua cea mai fericita a vietii tale!

Foto prima pagina: Rock and Wasp, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.