Setari Cookie-uri

Top 10 sfaturi culese de la fostele mirese

Planificarea nuntii tale nu ar trebui sa fie o perioada in care sa predomine stresul si agitatia, ci preambulul fericit al viitoarei vieti in doi.

Desi sunt extrem de multe lucruri de stabilit, nu uitati sa aveti grija de ceea ce este mai important: voi doi, viitorii miri. Prin urmare este bine sa va plasati undeva in susul listei cu pioritati si sa va bucurati sincer de ceea ce experimentati acum. Iata cateva sfaturi impartasite de fostele mirese, sfaturi care le-au fost utile sau pe care si-ar fi dorit sa le stie in momentul planificarii nuntii lor:

sfaturi planificarea nuntii Foto: YamabikaY, Shutterstock

Sfaturi de care sa tii cont pentru planificarea nuntii

1. Opriti-va din cand in cand si priviti totul in ansamblu

Este totusi perioada voastra de logodna, asa ca punctati-o cu momente frumoase, doar pentru voi. Iesiti in oras si discutati despre voi, relatia voastra, planurile de viitor. Luati o pauza de la orice amanunt legat de organizarea nuntii. Pana la urma, timpul trece extrem de repede iar dupa marele deznodamant – nunta de vis – cand veti privi in retrospectiva, trebuie sa existe si momente frumoase si lipsite de stres si preocupari.

Citește și:

2. Alegeti un fotograf bun

Este o cheltuiala care merita, ganditi-va la modul cum vor privi nepotii si stranepotii vostri fotografiile sau filmul nuntii voastre. Modul in care va ramane nunta voastra pentru posteritate depinde doar de ce alegere faceti in materie de foto-video. Un fotograf profesionist stie exact ce anume sa surprinda, si, mai ales, cand. Stabiliti dinainte cu el ce cadre speciale va doriti a fi imortalizate si pregatiti din timp toate micile detalii pe care le vreti fotografiate: pantofii, bijuteriile, invitatia, coafura, voalul si rochia/costumul de mire care asteapta sa fie imbracate.

3. Faceti ceea ce va multumeste pe amandoi

Este nunta voastra, prin urmare voi doi sunteti principalii actori; nu lasati pe nimeni altcineva sa intervina intre voi sau sa ia decizii importante in numele vostru. Faceti-va cunoscuta viziunea nuntii oamenilor care va sunt cei mai apropiati si in care aveti incredere sa va ajute in aventura organizarii. Renuntati la traditiile care nu va plac si care au loc doar pentru ca “asa se face”. Trebuie sa va amintiti cu placere de orice moment al zilei nuntii.

Citește și:

4. Apeleaza la modificari

Asigura-te ca te simti 100% confortabil in rochia de mireasa. Daca te vei simti minunat, starea ta de spirit o va reflecta din plin. Ultimul lucru din lume de care ai nevoie este ca rochia de mireasa sa te sacaie si sa iti dea batai de cap: fie ca trebuie sa o ridici mereu, fie te strange, te zgarie sau iti creeaza orice alta neplacere fizica.

5. Foloseste toaleta inainte de a imbraca rochia de mireasa si chiar inainte de ceremonia religioasa

Cel mai neplacut sentiment este sa ai nevoie la toaleta in cele mai nepotrivite situatii! Asigura-te ca nu faci exces de alcool; chiar daca sarbatoriti iubirea voastra, trebuie sa ai posibilitatea sa iti si amintesti momentele speciale a doua zi.

6. Nu uita sa mananci un mic dejun consistent in ziua nuntii

Mai mult de atat, fa tot posibilul sa va asezati la masa si sa gustati din propriul meniu: multe cupluri nu apuca sa o faca, insa este pacat sa nu savurati ceea ce ati ales cu atata grija. De unde energie pentru a rupe ringul de dans?

Citește și:

7. Stabiliti de la bun inceput un buget si incercati sa va incadrati in limita auto-impusa

Nu merita sa va impovarati cu datorii pentru o zi, speciala, ce-i drept, dar care a venit si a trecut extrem de repede.

8. Planificarea nuntii poate fi si amuzanta

Puncteaza fiecare moment deosebit (alegerea rochiei, meniului etc) alaturi de prietenii cei mai apropiati si tine un fel de jurnal in care sa postezi fotografii, idei, ceea ce simti in asteptarea nuntii sau planurile de viitor. Incurajeaza-ti viitorul sot sa contribuie si el pentru ceea ce se va constitui in viitoare amintiri. Pana la urma veti face acest lucru doar o data in viata, deci trebuie sa va bucurati de fiecare secunda.

9. Nu te stresa cu maruntisurile

Este foarte posibil ca nu totul sa mearga conform planului, iar cand se petrece asta, trateaza totul cu lejeritate. Pana la urma doar tu stii ca nuanta de roz a florilor nu a fost cea potrivita sau ca mesele nu au fost asezate asa cum ti-ai dorit, sau ca tortul a avut crema de ciocolata in loc de capsuni. Pur si simplu treci peste. Accepta orice mici neajunsuri si nu le lasa sa stea in calea fericirii tale in ziua cea mare.

Citește și:

10. Pune la punct un kit de urgenta

Acesta trebuie sa fie alcatuit din lucruri care iti por fi utile in ziua nuntii, in cazul unor situatii neprevazute (ac, ata, banda dublu adeziva, creion de indepartare a petelor, fixativ, un antialgic etc.) si insarcineaza domnisoara de onoare sau pe cea mai buna prietena sa o pastreze la indemana pentru orice situatie neplacuta ar aparea.

Foto prima pagina: sivilla, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.