Setari Cookie-uri

10 lucruri esentiale pe care trebuie sa le faci dupa ce v-ati logodit

Cele mai importante lucuri de care trebuie sa tii cont dupa logodna!

Momentul mult asteptat a sosit! De pe degetul inelar al mainii stangi iti straluceste un minunat inel de logodna, iar in cel mult un an (…si jumatate sau chiar doi, de gustibus), locul ii va fi luat de simbolul angajamentului suprem, o verigheta. O data depasit acest moment suprarealist, sunt atatea lucruri de facut si de planificat, incat iti va fi greu sa iti mentii capul limpede. Insa vei avea suficient timp sa iti planifici restul vietii in amanunt, iar revistele, blogurile, site-urile cu rochii de mireasa sau cu recenzii ale organizatorilor sa nu mai aiba niciun secret pentru tine. Acum se impun o serie de masuri pe care este bine sa le bifezi “la rece”, fara impulsivitate, pentru a avea parte de cel mai reusit inceput al aventurii voastre in doi. Iata cateva dintre acestea.

logodna
Foto: Syda Productions, Shutterstock

Citește și:

1. Suna-ti parintii

Anunta-ti parintii, fratii sau prietena cea mai buna inainte sa postezi orice veste pe social media. Cu siguranta cei apropiati vor dori sa afle de la voi vestile bune, si nu o data cu restul lumii, dintr-un status pe Facebook sau tweeter, care este mai putin personal, desi insa foarte eficient in a impartasi lumii aceasta schimbare. In plus este posibil ca unor bunici sa le fie necunoscut acest domeniu, al social media, iar in cazul lor, un telefon dat direct de voi reprezinta cea mai buna solutie pentru a-i pune la curent si a le insenina ziua cu aceasta veste buna.

2. Programeaza-te pentru o manichiura

Cel putin cateva saptamani, mainile tale vor deveni centrul atentiei celorlalti, prin urmare va trebui sa te programezi cat mai repede pentru o manichiura care sa iti puna in valoare comoara de pe inelar. Nimic nu trebuie sa ii stirbeasca inelului de logodna din frumusete si stralucire, ci dimpotriva, sa ii consolideze perfectiunea, iar o manichiura ingrijita il complimenteaza in mod fericit.

Citește și:

3. Updateaza statusul relatiei pe Facebook

Se spune ca nimic nu este oficial pana cand nu este postat pe Facebook. Desi unele viitoare mirese abia asteapta acest moment, altele au nevoie de mai mult timp pana sa anunte lumii intregi schimbarea cea mare din viata lor. Indiferent ce ai ales, asteapta-te la multe comentarii si like-uri o data ce ti-ai anuntat, in mod formal, logodna.

4. Posteaza un selfie cu Inelul

Desigur, imediat ce ti-ai schimbat statusul, familia si prietenii vor fi extrem de nerabdatori sa vada cum arata inelul de logodna, prin urmare manile tale vor fi in centrul atentiei multa vreme de acum incolo, insa pentru rudele si prietenii de departe este bine sa le satisfaci curiozitatea si sa postezi o fotografie care sa il puna in valoare cat mai bine. Lasa insa la o parte detaliile mercantile, pentru ca nu intereseaza de fapt pe nimeni cat anume a costat sau cate carate are piatra. Nici pentru tine nu ar trebui sa prezinte interes, ci sa simbolizeze doar angajamentul si dragostea cu care porniti la drum in doi.

Citește și:

5. Sarbatoriti

Inainte sa incepeti pregatirile pentru nunta propriu-zisa, organizati o petrecere de logodna, alaturi de familie si cei mai buni prieteni, sau alegeti sa sarbatoriti macar in doi, daca este mai apropiat de stilul vostru. Sunteti logoditi si merita din plin sa sarbatoriti pentru asta.

6. Relaxati-va o perioada

Nu va apucati de planificat si organizat imediat, ci acordati-va timp pentru a va obisnui cu ideea si a va bucura de aceasta perioada. Cel mai bine este sa lasati sa treaca doua-trei saptamani in care sa savurati noul statut si sa va bucurati de felicitarile celorlalti. Veti avea suficient timp in urmatorul an pentru a va ocupa cu organizarea si stresul inerent, prin urmare nu va grabiti cu pregatirile!

7. Incepeti sa va ganditi la o eventuala data

Cele mai cautate zile pentru receptia de nunta sunt rezervate cu mult timp inainte, prin urmare daca v-ati hotarat sa va casatoriti intr-un an sau doi, incepeti de pe acum sa va ganditi la o data anume, insa sfatuiti-va si cu parintii, pentru a tine cont si de ceea ce isi doresc si ei si pentru a preintampina orice potential conflict, mai ales daca va sustin material in acest demers.

Citește și:

8. Stabiliti marimea nuntii

Fie ca este vorba despre o nunta fastuoasa sau una intima, stabiliti inca de la inceput daca si cu ce anume vor contribui parintii. Atunci cand aveti la dispozitie macar o schita de buget si de invitati, va puteti gandi la un restaurant sau o alta locatie potrivita marimii nuntii voastre.

9. Hotarati cat mai repede bugetul

Se spune ca banii vorbesc, insa, din pacate, nimanui nu ii place sa vorbeasca despre bani. Insa este esential ca inainte de a va apuca de orice presupune organizarea nuntii, sa discutati despre ce/cat anume aveti disponibil, cu persoanele care vor sa contribuie, fie ca este vorba doar despre logodnic, sau se mai adauga in ecuatie si parintii, nasii etc.

10. Stabiliti o intrevedere cu organizatorul de nunti

I-ai admirat abilitatile pe internet si ai vazut cat de mult a contribuit la reusita celor mai frumoase momente din viata altor fericiti miri. Ai citit reviewuri de 5 stele, care te-au convins sa apelezi la serviciile sale. Insa cel mai bine este sa programezi o intrevedere fata in fata cu organizatorul tau de nunti, care iti va usura pentru urmatoarele luni, calatoria spre o viata fericita in doi.

Foto prima pagina: Ruslan Grumble, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.