Setari Cookie-uri

5 obiceiuri sanatoase pe care sa le adopti inainte de nunta

Afla tot ce trebuie sa faci inainte de nunta pentru a fi in cea mai buna forma!

Ziua nuntii tale va fi o zi de vis, cu siguranta. La acest lucru vor contribui o buna planificare (cu ajutorul de nepretuit al unui organizator de nunti), insa nimic nu se poate face fara ca tu sa fii in forma maxima, atat fizic, cat si din punct de vedere mental. Iata de ce este important sa ai grija de tine, mai mult ca de obicei, si sa adopti o serie de obiceiuri sanatoase, care iti vor face mult mai usoara tranzitia de la o tanara logodnica emotionata si stangace, la mireasa fericita, increzatoare si optimista.

inainte de nunta
Foto: chaletgirl, Shutterstock

1. Invata sa ceri ajutorul

Chiar daca apelezi la ajutorul unui organizator de nunti sau ai hotarat sa planificati si sa executati impreuna toate pregatirile, nu uita sa ceri ajutorul atunci cand ai nevoie. Prietenii si familia vor fi mai mult decat bucurosi sa iti fie alaturi in aceasta perioada, iar procesul de planificare va decurge mai usor (fie ca este vorba de opinii, sfaturi, o vorba buna sau chiar o imbratisare la momentul oportun). Prin urmare nu te sfii sa le ceri ajutorul! Bunastarea ta emotionala este mult mai importanta decat orice si, in plus, nu este deloc amuzant sa te prinda orele mici ale diminetii facand singura invitatiile de nunta.

Citește și:

2. Pentru o piele impecabila

O piele radianta cu un aspect sanatos nu se obtine doar dupa o singura vizita la beauty store. Niciun produs cosmetic nu poate suplini un ritual bine pus la punct de ingrijire a pielii. Cel mai bine este sa iti planifici o vizita la dermatolog cat mai devreme dupa logodna (sau macar cu 6 luni inainte de nunta), pentru ca rezultatele sperate nu apar peste noapte, mai ales atunci cand este vorba de acnee, pori mariti, pete pigmentare sau piele sensibila. Asa ca acorda-ti o perioada rezonabila de timp pentru cazul in care ai nevoie de anumite tratamente dermato-cosmetice.

3. Ai grija de parul tau

Pune-ti la punct un plan reazonabil de ingrijire a podoabei capilare, cu mult inainte de a merge la perioada de proba, cu hair stylistul ales de tine. Rasfata-ti parul cu un sampon, balsam si o masca pentru par de calitate, pentru un tratament de lux al podoabei capilare, si ai grija sa tunzi frecvent varfurile, pentru a preveni despicarea acestora. Daca iti porti parul permanent/vopsit, asigura-te ca ultima interventie va avea loc cu o luna inainte de nunta, pentru a-i lasa timp sa se aseze si sa arate mult mai natural, ori pentru a avea timp sa mai intervii, in situatia in care au aparut probleme neprevazute: suvite nepotrivite nuantei tenului tau, o tunsoare care arata ciudat sau un tratament nepotrivit care ii confera parului un aspect gras, imbacsit.

Citește și:

4. O imagine corporala pozitiva

Nicio dieta speciala pentru mirese nu are vreo valoare in absenta unei imagini corporale pozitive. Daca ti-ai planificat un program de fitness care sa te ajute sa iti atingi targetul ponderal, fa-o cu ajutorul unor profesionisti, care sa te indrume corespunzator si care sa stie sa te modereze atunci cand ai tendinta sa exagerezi. Atunci cand te vei uita la fotografiile din ziua nuntii, in niciun caz nu ar trebui sa te gandesti la sacrificiile facute pentru a incapea in rochia visurilor tale, la dietele extreme sau exercitiile extenuante care te-au adus pana acolo. Alege, in schimb, sa te odihnesti suficient si sa faci din bunastarea fizica si psihica o prioritate.

5. Mentine-ti concentrarea cu ajutorul meditatiei

Cu ajutorul meditatiei vei reusi sa te bucuri de prezent si sa elimini angoasele legate de viitor sau necunoscut. Poti practica meditatia oricand, doar 10 minute pe zi sunt suficiente pentru a observa schimbari majore in ceea ce priveste starea generala de bine. Concentreaza-te asupra respiratiei, ai rabdare cu tine insati si incearca sa pui stop haosului si avalansei de ganduri si stres legate de organizarea nuntii. Atunci cand esti concentrata si calma, ai sanse mari sa te bucuri de fiecare moment special al perioadei de logodna, pe care ti-l vei aminti pentru totdeauna.

Foto prima pagina: Pandorabox, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.