Setari Cookie-uri

Top 6 destinatii pentru luna de miere

Descopera sase locuri incantatoare, tocmai bune de vizitat in luna de miere!

E drept ca Grecia nu trece printr-o perioada tocmai buna, grevele de acolo influentand mult turismul, mai ales in capitala. Sa speram totusi ca lucrurile se vor linisti si va putea oricine sa se indrepte spre Atena, spre insule, spre cladirile vechi, spre fascinanta mitologie. Cum mai e putin pana la vacanta de Paste si mai toti isi impart zilele libere intre acasa si o excursie, va recomandam sase destinatii ideale, din frumoasa tara scaldata de Mediterana...

Pana la Atena, cobori incet pe Peninsula Atica, dorindu-ti sa ajungi mai repede la Acropole, sa cumperi suveniruri de pe celebra strada Ermou, sa-ti pierzi timpul negociind cu comerciantii prin Monastiraki sau sa culegi mandarine salbatice din pomii care decoreaza intreg orasul. Atena este o capitala splendida, cu numeroase cladiri invaluite de mister, cu muzee pline de obiecte pretioase, statui imense, statii de metrou transformate in expozitii, oameni calzi si bine dispusi. Cladirile nu sunt foarte inalte pentru ca nimeni nu are voie sa construiasca nimic fara sa respecte niste reguli stricte. Daca privesti de pe dealul Licapetus, acolo unde se afla o biserica, dar si un restaurant cochet, observi imediat un peisaj omogen, presarat cu cladiri albe si mici, care ici-colo atrag atentia datorita piscinelor, multe dintre ele amplasate pe acoperis. De pe Licapetus se vede bine Stadionul Olimpic, dar si Acropole, cu templele sale care au fost pe rand casele zeitelor, haremuri ale turcilor, temnite si acum valoroase obiective turistice. In caz ca ti-ai facut curaj sa ajungi pe Acropole dinspre Stadion, vei observa coloanele imense, statuetele care decoreaza fiecare fatada, maslinii salbatici care incojura templele si sutele de turisti de toate nationalitatile, veniti sa ‘atinga’ putin din mitologia greaca. De pe Acropole poti cobori chiar in Monastiraki, un mic cartier plin cu tarabe de bijuterii, tesaturi si suveniruri. O iei pe Ermou, cu magazine celebre unde iti poti goli buzunarele, dar si cu negustori diversi care isi expun marfa direct pe trotuare. Ermou este frumos si pentru ca vezi mereu cantareti, dansatori de breakdance, clovni, oameni-statui, dar poti si sa-ti cumperi castane prajite, prajituri, covrigi sau alte bunatati.

Citește și:

In Atena e bine sa o iei pe toate strazile, pe jos. Cu o simpla harta in dotare, nu ai cum sa te pierzi. Vei descoperi ceva minunat la tot pasul. Spre exemplu, in fata Parlamentului, din ora in ora, strajerii se schimba intr-un ritual spectaculos. Nu incerca sa-i faci sa clipeasca. Nu vei reusi. Ei sunt antrenati intens si stau fara sa se miste sau sa clipeasca, pentru fix o ora. Dupa o calatorie lunga, merita sa-ti tragi putin suflul intr-un restaurant, gustand traditionalul tzatziki. Este un fel de sos (sau salata..) din iaurt, castraveti si usturoi. Asadar, sa nu-l consumati inaintea unei intalniri amoroase..

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.