Setari Cookie-uri

Tipologia celor dependenti de iubire

Susan Peabody identifica mai multe tipologii ale dependentilor de iubire: dependentul obsesiv, dependentul codependent, dependentul de relatii, dependentul narcisist, dependentul ambivalent.

Susan Peabody identifica mai multe tipologii ale dependentilor de iubire: dependentul obsesiv, dependentul codependent, dependentul de relatii, dependentul narcisist, dependentul ambivalent.

Suntem neputinciosi in fata iubirii atunci cand o intelegem sau o simtim intr-un mod gresit. Iubirea ne poate duce spre cai gresite si deformate. In loc sa aduca fericire, implinire, iubire, relatiile in care intram ne pot aduce nefericire, frustare si nemultumire. In loc sa fie o realitate, iubirea poate fi o simpla iluzie sau un vis fara speranta. Atunci cand este prea multa, iubirea se poate transforma usor in dependenta.

Susan Peabody este autor al cartii “Arta schimbarii: Secretul tau catre o viata mai buna”, dar si al cartii “Dependenta de iubire: Cum sa depasesti obsesia si dependenta in relatii”. Autoarea este cea care a introdus pentru prima oara termenul de LAA (Love Addicts Anonymous). Susan Peabody este specialist si consultant in relatii, scriitor si profesor, cu o experienta de 26 de ani in relatii, iubire si dependenta de iubire. Dependenta de iubire poate lua mai multe forme. O persoana poate fi in mai multe feluri dependenta de iubire. Susan Peabody identifica mai multe tipologii ale dependentilor de iubire: dependentul obsesiv, dependentul codependent, dependentul de relatii, dependentul narcisist, dependentul ambivalent, dependentul sabotor, dependentul de iubire neimpartasita, seducatorul care seduce si pleaca, dependentul de aventuri romantice. Aceste tipologii, spune autoarea, se pot combina, se pot suprapune sau se pot combina cu alte probleme comportamentale. Important este sa le identifici, sa le tratezi si sa nu le lasi sa se transforme in iubire nociva. Iata care sunt aceste categorii in viziunea autoarei:

Citește și:

Dependentul Obsesiv – TE IUBESC. NU POT SA TE LAS SA PLECI

Dependentul obsesiv nu stie, nu poate si nu vrea. Nu isi poate lasa partenerul sa iasa din relatia cu el chiar daca acesta nu este disponibil din punct de vedere sexual sau emotional, chiar daca refuza angajamentul, este distant, abuziv, dominant, egoist, incapabil sa comunice sau sa ofere afectiune, chiar are in vedere doar propriile nevoi si necesitati, adopta un comportament dictatorial sau este dependent de ceva care exista in afara relatiei. Iubirea si dependenta acestor persoane poate merge pana la obsesie.

Vizionare placuta


Kudika
8 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.