Setari Cookie-uri

Cea mai buna prietena, amanta...

Atunci, acolo, printre prosoape imbibate cu apa rece si durerile carora incercam din rasputeri sa le fac fata, mi-am jurat ca niciodata eu nu voi ajunge o amanta.

Atunci, acolo, printre prosoape imbibate cu apa rece si durerile carora incercam din rasputeri sa le fac fata, mi-am jurat ca niciodata eu nu voi ajunge o amanta.
prietene

Pe Iulia am cunoscut-o in ultimul an de facultate. Mi-a placut de cum am ajuns in apartamentul micut, cu doua camere, in care urma sa raman vreme de cativa ani. Stiu ca, in timp ce incerca sa ma convinga sa accept cat mai repede camera libera, ma uitam fascinata la ochii ei negri si parul blond, tuns pana la ureche.


Era sociabila, vesela, fara fite, iar asta m-a determinat sa accept sa ii fiu colega de apartament. Nu am crezut ca vom ajunge prietene. Ma gandeam ca ne vom intersecta prea rar pentru a mai lega conversatii sau o prietenie adevarata. Ei bine, n-a fost sa fie asa. Amandoua aveam nevoie, spun eu, de cineva alaturi. Eu, din prea multa singuratatea, ea…. La ea lucrurile erau ceva mai complicate - poveste by Garbo.ro.

Citește și:

Iulia terminase facultatea de 7 ani si avea un job bine platit la banca. Dimineata se imbraca elegant, isi punea pantofii cu toc inalt, mai sorbea un pic din ceasca de cafea, dupa care pleca in graba. Ii admiram hainele, entuziasmul, bucuria de a trai. Pana intr-o zi. Pana intr-o dupa-amiaza tarzie cand a venit acasa plansa. I-am facut un ceai, i-am spus cateva cuvinte bune, sperand sa mi se destainuie. Atunci, credeam cu tarie ca Iulia imi este cea mai buna prietena. Cu ochii tristi si goi, mi-a spus ca este amanta. Ca se iubeste cu un barbat insurat. De 6 ani. Trei zile pe saptamana. Niciodata week-endurile sau sarbatorile importante.

M-am blocat. Poate am fost prea impresionata de lacrimi si de sufletul ei, aparent pierdut. Aveam o parere foarte clara despre amante, barbati si femei cu vieti duble, iubiri desarte sau iubiri predestinate. N-am fost in stare sa articulez o litera din toata acea teorie. Ma gandeam doar cum sa ii alin ei suferinta, cum sa o fac sa vada si partea frumoasa, luminoasa a vietii. Intr-un final, am reusit. Probabil a contat ca nu am tinut teorii si ca nu am ridicat critic din spranceana. In acea zi, ea a castigat o prietena, iar eu am pierdut o parte din mine.

Citește și:

Cearta cu barbatul caruia ea ii spunea iubit a trecut. S-a dres totul cu un pahar de vin rosu si cu un buchet ieftin de trandafiri. Iulia a inceput sa mi se destainuie zilnic, vesela ca in sfarsit are parte de o confidenta sincera. Imi spunea ce tari vor sa mai viziteze, despre ce carti au mai discutat, ce mancare i-a mai gatit ( evident, cand nu eram eu acasa) si cat de mult il iubeste ea pe el. Mi-a aratat chiar si o poza, moment in care stiu ca am scos un sunet de uimire. Nu era defel, asa cum ma asteptasem. Tipul parea intelectual rasat, demn si moral. Nu am comentat nimic. Mult timp nu am comentat nimic, dar probabil ochii si grimasele chipului m-au tradat de fiecare data.

Insista sa mi-l prezinte. Ar fi vrut, probabil, sa iesim in oras, sa vorbim la telefon, sa isi creeze un micro univers in care ea ar fi fost doar a lui, iar el doar al ei. Iar eu, bineinteles, martorul. Martorul unei farse ce uneori ma facea sa imi fie sila de mine. Asa ca intr-o zi i-am spus tot ce simt. Imi amintesc ca subliniam la fiecare trei propozitii ca nu o judec, insa nu mi se pare normal sa duci o viata dubla cu un barbat care se culca noaptea langa o alta femeie si mangaie un copil al carui singur univers este familia lui. amanta

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.