Setari Cookie-uri

Nunti cu tematica: 10 dintre cele mai inspirate idei

De cele mai multe ori le recomand miresicilor mele sa isi aleaga tematica nuntii chiar de la prima noastra intalnire.

Un pas foarte inspirat in organizarea unei nuntii este alegerea tematicii. De cele mai multe ori le recomand miresicilor mele sa isi aleaga tematica nuntii chiar de la prima noastra intalnire. Odata stabilit acest punct de plecare, toate detaliile organizatorice dobandesc coerenta, iar planificarea nuntii devine incredibil de simpla si placuta. Va prezint mai jos cateva idei de tematici pentru nunti care mi-au atras atentia de-a lungul timpului si va invit sa veniti cu mai multe sugestii.

1. Nunta in stil Great Gatsby

De cand Leonardo di Caprio l-a interpretat pe Marele Gatsby in filmul omonim, moda in domeniul petrecerilor a ajuns la un alt nivel. Nuntile nu fac exceptie. Cele mai luxoase si mai extravagante nunti au ca tema centrala filmul "The Great Gatsby". E adevarat, in situatia in care optati pentru aceasta tema, bugetul trebuie sa fie pe masura! Dar si rezultatul..

Citește și:

2. Nunta Disney

Eu cred ca fiecare nunta are putin "Disney" in ea. Fie ca visezi la o rochie de mireasa care seamana izbitor cu tinuta Cenusaresei purtata la balul de la palat ori iti doresti marturii pe care sa fie inscriptionat mesajului "happily ever after", trebuie sa recunosti: oricat de “dura” te-ai vrea, Disney a lasat o amprenta puternica in sufletul tau de copil.

Sigur, unii duc aceasta amprenta in cu totul alta dimensiune. Am vazut (nu la noi, e adevarat) mirese care si-au dorit o caleasca in forma de dovleac sau pantofi de clestar. Altele, mai pamantene, au luat din Frumoasa si Bestia celebra melodie ca prim vals al mirilor. Altele s-au costumat in Alice si au plecat la maritis in Tara Minunilor. Orice basm ai alege, nuntile Disney sunt spectaculoase si au succesul aproape garantat. Cine n-ar vrea sa vada un basm transformat in realitate?

Citește și:

3. Nunta pe plaja

Nunta pe plaja este o fantezie frecvent intalnita in randul miresicilor noastre. Probabil ca daca n-ai visat la rochia Cenusaresei, te-ai orientat catre peisajele din Mica Sirena. Si bine ai facut pentru ca nuntile pe plaja au un farmec aparte. Am scris mai multe despre aceste nunti intr-o pastare mai veche despre nunti pe plaja.

4. Calatorii

Calatoriile sunt o tema tot mai des intalnita la evenimente. O astfel de tema a avut si Dana Rogoz la botezul copilului sau iar rezultatul a fost minunat. Lampioane in forma de glob pamantesc, invitatii sub forma unor bilete de calatorie, trasee montane spre locul petrecerii, povesti de calatorie din alte vremuri. Pe blogul Danei puteti citi mai mult.

5. Nunti rustice

Recent am primit o invitatie la o nunta rustica. Mi-a placut ideea la nebunie. Pentru tara noastra e o noutate sau, mai repede, o intoarcere la traditii. Pentru americani este deja un obicei ca miresele sa-si organizeze nunta visurilor in gradina parintilor (vai, dar ce gradini...). Lampioane si lumini si copaci, mese intinse si arcade din porti maramuresene. Abia astept!

Citește și:

6. Tematica vintage

Nuntile vintage sunt "la moda" de cand lumea. Putin probabil sa isi piarda popularitatea prea curand de vreme ce farmecul si eleganta lor sunt nemuritoare. De la transport, piesa centrala de pe mesele invitatilor, rochia si bijuteriile miresei, marturii si pana la tacamurile de pe masa, tema "vintage" se poate regasi in aproape orice detaliu al unei nuntii. Este totusi recomandat sa nu depasiti masura. Echilibrul este o alta notiune "de moda veche" valabila pana in zilele noastre.

7. Nunti Glamour

Tema "glamour" este cea mai recenta tema pe care o prefer. Nu-i de mirare, am organizat o asemenea nunta in urma cu putin timp si inca sunt peste masura de entuziasmata de rezultatul obtinut. V-am povestit mai multe in aceasta postare despre nunti glamour.

8. Nunta Breakfast at Tiffany's

Citește și:

Cine n-o iubeste pe Audrey Hepburn sau cine n-a visat la un inel de logodna intr-o cutiuta albastra cu funda alba?

Daca faci parte din categoria fanilor Breakfast at Tiffany's, poti organiza o intreaga nunta in jurul acestui concept: invitatiile, place-cardurile si meniurile in culorile celebrului brand sunt doar inceputul. Poti continua cu o rochie cu o croiala similara celei din posterul filmului, bijuterii si pantofi, aranjamente si marturii iar lista poate continua la nesfarsit.

9. Nunta Cherry Blossoms

Florile de cires sunt o sursa minunata de inspiratie pentru o nunta incarcata de romantism si caldura. O astfel de petrecere, inspirata de florile oficiale ale Japoniei, este dominata de delicatete, eleganta si simplitate. Tematica se poate regasi atat in piesele centrale ale nuntii (aranjamente florale, lampioane) dar si in cele mai mici detalii (marturii in forma de evantai, servete de masa in care se strecoara o crenguta de cires, sampanie roz).

Citește și:

10. Shabby Chic

Shabby chic este stilul meu preferat. Ador detaliile romantice, feminitatea, antichitatile minimaliste dar sofisticate. Pentru a respecta tematica shabby chic aveti o multime de posibilitati, incepand de la invitatiile chic care pot fi scrise de mana si pana la piesele centrale de pe mese, candelabre, huse pentru scaune, colivii pline cu flori sau levantica uscata. Optiunile sunt practic nelimitate.

Sper ca ideile mele v-au servit drept sursa de inspiratie si va astept sa organizam impreuna nunta pe care o visati.

Sursa articol: carmenevents.blogspot.ro

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.