Setari Cookie-uri

Scrisoare catre mireasa in ajunul nuntii sale

In cateva ore, dupa luni intregi de planificare, acestea vor ajunge la sfarsit. Te vei casatori. Dar acesta este doar inceputul, scumpo. Da, da. Imi dau seama ca esti constienta de acest lucru si crezi ca stii in ce te-ai bagat. Intr-o oarecare masura ai dreptate. Oricine a fost intr-o relatie stie cat de greu poate fi.

Dar aceasta relatie, care va fi intarita maine in timp ce tu si mirele va daruiti unul celuilalt nu este ca nicio alta relatie pe care ai avut-o in trecut. Desi stii in mod ratonal ce este casnicia, inca nu stii nimic cu adevarat. Nimic altceva nu te va face mai fericita, nu iti va provoca mai multe frustrari si nici nu te va face sa te simti la fel de vulnerabila.

Foto interior si prima pagina: riggsby, Shutterstock

O casnicie nu inseamna intotdeauna 50-50. Divortul inseamna asta.. Prin urmare, daca iti doresti o relatie corecta si perfect echilibrata, ia-ti un avocat. Adevarul este ca uneori tu vei darui mai mult, alteori el va fi cel care va face asta. De cele mai multe ori, vei simti ca tu daruiesti cel mai mult. Pe langa sarcinile traditionale de ingrijitoare a copiilor si a casei, cel mai probabil vei aduce si bani in casa. Chiar i asa, nu subestima rolul sotului tau. In cele 5 minute rezervate cu chiu, cu vai din toata ziua ca sa faci un dus linistita, sotul tau s-a lovit de toate dilemele unui barbat, ale unui ingrijitor, ale unui sot, ale unui tata. Doar ca nu vorbeste despre ele. Desi nu se vede, povara lui poate fi la fel de grea ca a ta, chiar si atunci cand pare ca doar tu duci greul casnicie.

Citește și:

Iubeste-l, onoreaza-l, respecta-l. Unii te vor judeca pentru asta. Vor spune ca esti slaba, lipsita de mandrie. Dar de ce? Te casatoresti cu un barbat pe care il iubesti si care te iubeste cel putin la fel de mult, poate chiar mai mult. Atunci de ce sa nu il onorezi si sa nu il respecti? Sunt si acestea feluri de a-ti arata dragostea si nimeni nu ar trebui sa spuna altceva.

Lasa-l sa aiba grija de tine. Pana si in acest caz, lumea va avea de protestat: n-ai nevoie de cineva care sa aiba grija de tine, esti capabila sa faci tu singura acest lucru. Ceea ce nu stii este ca de fiecare data cand il spui pot si singura, il obisnuiesti sa nu mai intrebe daca ai nevoie de ajutor. Nu pentru ca ar avea orgoliul ranit, ci pentru ca isi va reaminti mereu ce femeie puternica, fortoasa si capabila a luat in casatorie care se descurca singura si, prin urmare, el nu are de ce sa isi ofere ajutorul.

Citește și:

Atunci cand il lasi sa te ajute, nu este semn de slabiciune, ci o dovada de dragoste. Daca nu faci asta deja, in cativa ani vei jongla cu copii, casa, propria persoana, job. Vei jongla cu mai multe planuri decat te credeai in stare si vei avea de cineva care sa te ajute, sa te sprijine. Insa nu vei sti cum sa ceri acest lucru pentru ca toata viata te-ai descuract singura. Iar acum, cand te simti coplesita, el nu isi va oferi ajutorul pentru ca te descurci singura. Asa ca e important sa invatati sa aveti grija unul de celalalt inca de la inceputul casnciei. In zilele in care nu vei mai avea forta sa jonglezi cu toate, vei fi multumita ca ti-ai insusit aceasta lectie.

(…)

Faceti sex. Des si cu regularitate. Bine, nu va fi de fiecare data exploziv si din alta lume, ia-ti asta de pe cap. De fapt, va deveni mai rapid si mai practic. E tarziu, tu esti obosita, el se trezeste devreme. Vor exista intotdeauna 100 de motive pentru care nu veti mai avea chef sa o faceti. Si totusi, incercati. Acestea vor fi cele mai bune nopti sau dimineti in care veti chicoti si va veti cauta unul pe celalalt in pat inainte sa se trezeasca cei mici. Sexul este un barometru excelent al casniciei. Daca nu faceti sex si nici nu discutati despre asta, ceva se intampla. Acceptati acest lucru, discutati despre asta, rezolvati problema.

Citește și:

In cele din urma, sa stii ca el nu isi va aduna prosopul ud de pe jos si nici nu va recicla gunoiul, cum nu isi va face curat in dulap. Dar va dansa mereu cu tine, te va face sa razi chiar si atunci cand simti ca iti pierzi mintile. Vocea lui puternica va rasuna in toata casa, in hohote de ras. Intotdeauna te va face sa iti amintesti ca el este cea mai buna decizie pe care ai luat-o vreodata.

Dar o sa fie bine. Chiar si atunci cand jonglezi cu un milion de lucruri si e de abia 7.30 dimineata, esti secatuita de emotii si cu oasele frante, o sa fie bine. Pentru ca maine te casatoresti cu un barbat care te iubeste, care te respecta, care iti face cinste si care te va servi sau care te va frustra mai mult decat crezi tu acum ca o va face, in ajun de nunta.

Aceasta scrisoare pentru mireasa a fost publicata pe revistanunta.ro

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.