Setari Cookie-uri

Cum sa reduceti cheltuielile meniului la nunta

Alegerea meniului la nunta nu este o sarcina usoara si bunastarea invitatilor depinde de ceea ce au pe masa. Aceasta nu inseamna ca nuntasii trebuie sa se imbuibe cu mancaruri si bauturi, dar nici sa plece flamanzi nu este indicat.

Alegerea meniului la nunta nu este o sarcina usoara si bunastarea invitatilor depinde de ceea ce au pe masa. Aceasta nu inseamna ca nuntasii trebuie sa se imbuibe cu mancaruri si bauturi, dar nici sa plece flamanzi nu este indicat.

Un meniu traditional de nunta se compune din:

- aperitive reci ;
- aperitive calde ;
- friptura ;
- sarmale ;
- cafea ;
- desert ;
- bauturi alcoolice (tarii) ;
- bauturi alcoolice slabe (vin, bere) ;
- bauturi racoritoare (apa minerala, sucuri acidulate, sucuri naturale) ;

In alegerea meniului de nunta trebuie sa tineti cont si de anotimpul in care minunatul eveniment se desfasoara. Mai exact, daca este vara puteti opta pentru mai multa bere si bauturi racoritoare si pentru deserturi reci precum inghetata. In cazul in care nunta are loc in lunile friguroase veti pune accent pe bauturile alcoolice tari si pe mancarurile calde.

Meniul la restaurant

Daca petrecerea nuntii se va organiza intr-un restaurant (sau cantina) este bine sa stabiliti de la inceput daca cei din restaurant va permit sa veniti voi cu bauturile. Costurile ar fi cu mult mai mici daca ati cumpara dumneavoastra toate bauturile la un pret en-gros chiar de la producatori, caci adaosurile restaurantului sunt simtitor mai mari, mai ales cand numarul invitatilor este unul insemnat. Sunt unele restaurante care nu permit decat aducerea vinului de catre dumneavoastra, insa ideal este sa gasiti acel local ca va acorda cea mai mare libertate.

“Politica” restaurantelor este sa obtina cati mai multi bani de la clientii lor, tocmai de aceea va vor tenta cu unele specialitati mai ales in cadrul aperitivelor. Aceste specialitati sunt destul de scumpe si ati putea opta pentru aperitive simple, spre exemplu: salam de vara, cascaval, rosii, icre (de evitat vara), branza, sunca. Pentru aperitivele calde alegeti ceva simplu si care place oricui: peste, ficatei, crochete de cascaval.

Desi in zilele noastre furtul bauturilor si al mancarii nu prea se mai practica, totusi chelnerii pot “extrage” cateva sticle de vin sau chiar bauturi mai scumpe, paguba fiind si mai mare. De aceea este bine sa rugati un prieten (cel mai bine unul foarte apropiat sau o ruda, dar nu parinti caci ei vor fi la fel de prinsi ca si voi in evenimentele nuntii) sa fie atent la bauturile aduse de chelneri. Pentru a face o impresie buna puteti alege la unul din aperitive o specialitate pe care stiti ca invitatii o mananca destul de rar si care sa nu fie foarte costisitoare. Astfel le veti face o surpriza, insa aveti grija ca acea specialitate sa nu fie prea exotica, altfel riscati sa nu fie pe gustul tuturor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.