Setari Cookie-uri

Interviu: Afla secretele tortului mirilor

Tortul mirilor serbeaza un eveniment unic si incarcat de emotie, de dragoste, vise si promisiuni, un eveniment organizat de miri in celebrarea unirii vietilor acestora prin casatorie si a sentimentelor pe care si le poarta reciproc. Secretele delicatesei serii sunt tinute de cei mai buni cofetari, astfel ca ne-am propus sa le dezvaluim de la cofetarii profesionisti Sweet Ela. Cristina Voicu ne-a stat la dispozitie cu informatii complete si deosebit de utile in alegerea tortului de nunta.

K. Mirese: Tortul mirilor reprezinta una din surprizele petrecerii de nunta! Care este cel mai important aspect privind tortul mirilor (prezentarea, designul, gustul etc.)?

Cristina Voicu: Toti invitatii isi doresc sa vada tortul mirilor, de aceea consider ca prezentarea tortului este foarte importanta. Metoda clasica de prezentare a tortului de nunta/botez este la sfarsitul evenimentului, cand majoritatea invitatilor sunt obositi sau din contra, prea veseli pentru a mai pune pret pe acest moment important. De aceea, in ultima vreme se tinde catre prezentarea tortului in momentul culminant al petrecerii, cum ar fi inaintea focului de artificii sau in timpul reprezentatiei solistului invitat, atunci cand este toata lumea prezenta, chiar daca el va fi servit mai tarziu.

secretele tortului mirilor

Designul este foarte important, deoarece tortul mirilor exprima bucuria, fericirea cu care cei doi tineri pasesc in noua viata de cuplu! Astfel, designul este stabilit cu mult timp inaintea evenimentului, avand in vedere dorintele viitorilor miri precum si o multime de alte aspecte legate de petrecerea in sine.

K. Mirese:. Care sunt principiile dupa care se aleg dimensiunile tortului de nunta?

Cristina Voicu:In primul rand, dimensiunea tortului de nunta tine de numarul de invitati estimati. De regula, se calculeaza la portie de 100 gr/persoana, dar la torturile decorate in martipan se porneste de la 125 gr/persoana, intru-cat martipanul este mai greu decat frisca sau alte creme.

In al doilea rand, mirii sunt cei care stabilesc dimensiunea tortului, deoarece pot avea o petrecere restransa, intima, dar sa-si doreasca un tort mare, impunator.

K. Mirese: Ce ar trebui sa influenteze culoarea/culorile tortului mirilor?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.