Setari Cookie-uri

Cum sa iti organizezi nunta cu un buget redus

Ti-am pregatit cateva sfaturi practice daca vrei sa optezi pentru o nunta cu buget redus!

Nunta cu buget redus nu este o rusine mai ales daca nu pui pret prea mare pe eticheta si nu vrei sa te lafai cu o petrecere de lux doar de ochii lumii.

Nuntile mari si pline de lux pot fi considerate o risipa si o fala care nu isi are rostul in cazurile in care eforturile tind sa devina supraomenesti pentru cateva mofturi in plus.

foto: placuta din lemn, Shutterstock

Iata cateva sfaturi pentru a-ti salva buzunarul de la cheltuieli exorbitante:

1. Stabileste un buget clar

Cand te gandesti la organizarea nuntii ar fi bine sa ai deja un buget bine definit si sa incerci din rasputeri sa nu il depasesti nici macar cu un leu. In acest fel vei fi foarte multumita de capacitatea ta de a te organiza.

2. Ai grija la lista de invitati

Daca bugetul nu iti permite, nu are rost sa chemi tot satul la nunta sau pe colega de banca din clasa a II-a cu care oricum nu ai mai tinut legatura. Invita-ti familia si prietenii cu adevarat importanti. Vei avea parte de o nunta cocheta si de o atmosfera deosebita.

Citește și:

3. Apeleaza la o prietena pentru par si machiaj

Fiecare dintre noi avem acea prietena care se pricepe la toate. Stie sa machieze mai ceva ca un makeup artist, stie sa coafeze mai ceva ca un hairstylist si o va face cu placere pentru tine si pentru evenimentul tau important.

4. Invata sa iti faci singura manichiura

Manichiura unei mirese trebuie sa fie cat mai simpla si nu ai nevoie de serviciile unei specialiste. Iti poti realiza aceasta simpla manichiura la tine acasa cu un pic de rabdare si un strop de indemanare.

5. Alege un DJ

Stiu ca cele mai frumoase nunti sunt cele care au o formatie ce intretine atmostera live. Pentru a reduce bugetul si pentru a avea toate genurile muzicale dorite atat de tine cat si de invitati, alege un DJ care sa iti placa si spune-i cum ai vrea sa se desfasoare nunta ta astfel incat sa se pregateasca pentru o petrecere perfecta.

Citește și:

6. Stabileste nunta intr-o zi de dunminica

De obicei trebuie sa alegi ziua nuntii cu un an de zile iniante si sa rezervi localul care iti place. Incearca sa optezi pentru o zi de duminica pentru ca lumea se fereste de aceasta zi si cu siguranta preturile pentru inchirierea unui local sunt mai mici decat pentru o zi de sambata.

7. Inchiriaza rochia de mireasa

Dupa nunta nu vei mai avea ce sa faci cu rochia de mireasa decat sa o vinzi sau sa o stergi de praf sperand ca fiica ta o va imbraca intr-o zi. Cum niciuna dintre variante nu este foarte atractiva te sfatuiesc sa inchiriezi rochia de mireasa si sa te scutesti de o cheltuiala in plus.

8. Realizeaza-ti singura invitatiile si marturiile

Informatiile pe care internetul ni le pune la dispozitie sunt suficient de numeroase si de explicite pentru a invata in doar cativa pasi sa iti realizezi singura invitatiile de nunta si marturiile pentru invitati.

Citește și:

9. Negociaza meniurile si bauturile

Nu spune DA din prima atunci cand proprietarii localului iti prezinta ofertele ci incearca sa negociezi preturile si sa ajungi la o oferta mult mai buna si mai avantajoasa pentru tine.

10. Atentie la flori!

Aici se pierd foarte multi bani pentru ca o nunta fara flori nu este o nunta tocmai eleganta. Nu cheltui foarte multi bani pe flori scumpe si cauta alternative mai ieftine si mult mai frumoase. Cu siguranta o sa gasesti.

foto prima pagina: colaj de nunta, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.