Setari Cookie-uri

Trucuri si sfaturi pentru a mentine prospetimea florilor din vaza

Cateva idei care te vor ajuta sa mentii prospetimea florilor pentru mai mult timp

Obiceiul oferirii de flori este vechi de cand lumea si trebuie sa recunoastem ca tuturor ne face placere sa primim aranjamente sau buchete din partea oamenilor dragi. Chiar daca sunt oferite din inima, durata de viata a florilor este destul de scurta. Din fericire, avem la indemana cateva trucuri pentru a prelungi existenta acestora si, bineinteles,pentru a ne bucura mai mult timp de frumusetea lor. Multe dintre aceste sfaturi nu sunt patentate ci invatate de la mamele si bunicile noastre.

Cum pastrezi trandafirii proaspeti

Pentru ca se numara printre cele mai populare flori, ingrijirea trandafirilor din vaza necesita o atentie speciala. In primul rand, recipientul in care vor sta trebuie curatat foarte bine inainte, eventual cu o solutie antibacteriana. Totusi, apa fierbinte si o picatura de clor sunt suficiente in mod normal pentru o curatare a vazei. De asemenea, in apa in care vor sta florile poti sa pui cateva picaturi de clor pentru a preveni aparitia bacteriilor.

Citește și:

Daca e foarte cald afara, ideal este sa pastrezi florile intr-un loc umbros si racoros. Desigur ca se pastreaza cel mai bine la frigider dar daca ii ascunzi aici, nu te vei mai putea bucura de frumusetea si eleganta acestor flori.

Nu am incurajat niciodata oferirea florilor invelite in plastic insa daca primesti un astfel de buchet, indiferent de ambalaj, indeparteaza celofanul, chiar daca are un model vesel. Colorantii si celelalte chimicale din el se pot dizolva in apa si vor afecta florile.

In plus, ar fi bine sa rupi frunzele de pe tulpina pana acolo unde pui apa. Acestea putrezesc mai repede si duc la inmultirea rapida a bacteriilor. In aceasta maniera, nu doar ca prelungesti viata trandafirilor tai, dar eviti si mirosul neplacut al apei baltite. De asemenea, un strop de votca turnat in vaza incetineste dezvoltarea microorganismelor si florile tale vor ramane proaspete mai multa vreme.

Citește și:

Reguli generale pentru ingrijirea florilor din vaze

In ceea priveste alte soiuri de flori, exista o sumedenie de metode prin care le poti prelungi durata de viata. Imi aduc aminte cum, in copilarie, bunica mea punea in vaza cu lalele cateva monede de culoare rosiatica si o lingurita de zahar. Mai tarziu, am aflat ca banutii din cupru si zaharul combinate cu apa duc la aparitia unui mediu usor acid, prielnic acestor flori si astfel, lalelele traiesc mai mult timp dupa ce sunt primite in dar.

Alte flori populare pe care eu, una, le ador, sunt orhideele. Prin coloritul lor si formele diverse, le poti alatura in buchete in cele mai suprinzatoare combinatii si constituie mereu o surpriza placuta. Daca ai grija de ele, florile pot rezista chiar si 2-3 saptamani de la taiere. inainte de orice, trebuie sa speli vaza foarte, foarte bine si poti sa pui si un strop de clor atunci cand o cureti. Apoi pune apa rece in ea, impreuna cu o lingurita de votca si alta de zahar. Aseaza florile in vaza si schimba-le apa la fiecare 3 zile. De fiecare data cand inlocuiesti apa, taie un 1-2 cm din codite si nu uita de zahar si votca.

Citește și:

O alta solutie babeasca dar cat se poate de eficienta este aspirina. Chiar daca ai primit un buchet cu flori mai exotice, acestea vor fi conservate in starea in care ti-au fost daruite daca zdrobesti o pastila de aspirina si o pui in vaza cu apa. Inainte sa pui florile in vas, curata-l si dezinfecteaza-l asa cum am zis la inceput. Tot ce iti mai ramane de facut este sa schimbi apa la fiecare 3-4 zile si sa adaugi de fiecare data o aspirina zdrobita.

Sursa articol: FlowersByCarmenIonita.ro

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.