Setari Cookie-uri

5 dispute din timpul planificarii nuntii si semnificatia lor pe termen lung

Daca sunteti in focurile planificarii nuntii voastre de vis, este firesc sa traiti o perioada incarcata de emotii si stres.

Sunt extrem de multe decizii de luat, de la numarul invitatilor, pozitionarea la mese, formatie versus DJ, forma tortului ideal, dansul mirilor, traditiile incluse, incat uneori poate fi greu sa va puneti de acord, mai ales daca fiecare tine la parerea sa si nu este dispus sa faca compromisuri. Iata cele mai frecvente motive disputate in decursul planificarii nuntii si ce insemnatate pot avea pentru viitorul mariaj:

Foto interior si prima pagina: Goodluz, Shutterstock

1. Marimea nuntii

Atunci cand unul dintre voi este perfect fericit cu o nunta micuta, undeva pe malul marii, iar celalalt viseaza la o receptie extravaganta, in buricul targului, indiferent cine castiga pana la urma, este posibil sa va certati pe viitor in legatura cu locul in care va veti cumpara prima casa. Se pare ca unul dintre voi vrea sa locuiasca in centrul orasului, iubeste aglomeratia si vrea sa nu se plictiseasca niciodata, pe cand celalalt s-ar simti confortabil intr-o zona mai linistita, care sa nu fie neaparat la moda. Cel care isi doreste nunta extravaganta ar trebui sa se intrebe daca este, cu adevarat, atras de un stil de viata mai alert sau doar incearca sa corespunda asteptarilor celorlalti; ideal ar fi sa discutati si ajungeti la un compromis care sa va multumeasca pe amandoi.

Citește și:

2. Aranjarea invitatilor la mese

Daca va certati in legatura cu numarul de invitati si calitatea acestora (mai multi membri de familie sau mai multi prieteni), este posibil ca si pe viitor sa aveti discutii in contradictoriu in legatura cu cine sa va petreceti sarbatorile sau timpul liber. Poate ca unul dintre voi este genul mai familist, care prefera oricand o cina cu parintii, pe cand celalalt ar vrea sa isi cunoasca mai bine vecinii sau sa stea acasa; indiferent de preferinte, nu iti forta partenerul sa faca doar dupa cum vrei tu; mai degraba incercati sa creati un echilibru si sa alegeti pe rand unde si cum sa va petreceti timpul liber, pentru a nu acumula resentimente. In plus, incercati sa va faceti planurile din timp, pentru a avea timp sa va obisnuiti cu ideea.

3. Tortul de nunta

Stilul tortului de nunta va reprezinta ca si cuplu, asa ca atunci cand incercati sa va impuneti propriile gusturi (crema de ciocolata versus spuma de fructe de padure; briose sau tort clasic etc), este posibil ca, pe viitor, sa aveti aceleasi discutii si in ceea ce priveste designul interior al locuintei voastre. Daca nu reusiti sa va puneti de acord in legatura cu stilul mobilei, covoarele sau culoarea preferata a zugravelii, depasiti cu gratie impasul creativ alegand o camera in care sa va exprimati liber preferintele (chiar daca asta inseamna o expozitie de pasari impaiate deasupra unui divan shabby chic) si aplicand regula compromisurilor pentru restul casei.

Citește și:

4. Dansul mirilor

Ce poate fi mai romantic si mai definitoriu pentru povestea voastra de dragoste decat alegerea melodiei pentru dansul mirilor, cu care sa deschideti nunta? Asta pana in momentul in care se pare ca aveti idei diferite in legatura cu ritmul care va reprezinta iubirea. Daca tu vrei Time of my iar el nu este dispus sa renunte la Rammstein, asta poate insemna ca aveti conceptii diferite in legatura cu modul in care va definiti romantismul relatiei. Aniversarile casatoriei, zilele de nastere sau Valentine’s Day pot deveni problematice in momentul in care unul dintre voi viseaza inimioare roz, flori si declaratii patimase de amor, iar celalalt este mai pragmatic, detesta efuziunile lirice iar cautarea cadoului potrivit ii da batai mari de cap. Nu trebuie sa incerci sa iti schimbi partenerul/partenera, ci sa accepti faptul ca pur si simplu va exprimati dragostea in mod diferit si sa apreciezi atunci cand celalalt face un efort in acest sens.

Citește și:

5. Luna de miere

Prima vacanta de dupa nunta ar trebui sa va ajute sa va relaxati si sa va reincarcati bateriile, dupa solicitarile si stresul inerente planificarii si organizarii nuntii. Insa daca aveti idei diferite si devine stresant sa va hotarati in legatura cu locul si modul in care sa va petreceti luna de miere, la fel se va intampla si cu organizarea timpului liber si a urmatoarelor vacante conjugale. Daca unul dintre voi prefera sa se relaxeze toata ziua la soare sau la spa, poate avea tendinta sa isi petreaca week-end-urile in aceeasi lentoare confortabila iar cel activ se poate simti incatusat si frustrat ca nu apuca sa isi puna in practica propriile idei. Cel mai bine este sa incerci din cand in cand si ceea ce ii face placere partenerului si poti avea surpriza sa ti se para amuzante si reconfortante noile experiente, care, in plus, pot consolida legatura dintre voi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.