Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre petrecerea de nunta

Petrecerea de nunta se organizeaza dificil, multe cupluri incepand pregatirile cu un an inaintea marelui eveniment, mai ales datorita inchirierii localului. Daca ati ales o nunta in care sa respectati traditia, trebuie sa cunoasteti succesiunea evenimentelor in cadrul petrecrii.

Petrecerea de nunta se organizeaza dificil, multe cupluri incepand pregatirile cu un an inaintea marelui eveniment, mai ales datorita inchirierii localului. Daca ati ales o nunta in care sa respectati traditia, trebuie sa cunoasteti succesiunea evenimentelor in cadrul petrecerii.

Pasii desfasurarii petrecerii de nunta

petrecere Receptia

In cadrul receptiei se invita rudele, nasii, cavalerii si domnisoarele de onoare precum si restul nuntasilor in local. Mirii ajung primii teoretic, insa in realitate se vine cu mai multe masini, de obicei oamenii amestecati, drumul fiind facut direct de la Biserica unde a avut loc cununia religioasa. Astfel mirii intra primii, apoi cameramanul filmeaza cum intra nasii, cavalerul si domnisoara de onoare, apoi parintii intai din partea mirelui, apoi ai miresei, fratii si restul rudelor si nuntasilor. Cu acestia mirii vor ciocni paharele de sampanie, iar invitatii pot primi si piscoturi langa paharele servite.

Ulterior invitatii se aseaza la mese si eventual pot fi ghidati de domnisoara de onoare.

Meniul
Ulterior se serveste meniul, antreul se aduce cu muzica festiva si apoi nuntasii pot servi gustarile din platouri. Mirii pot tine un mic discurs inainte ca mesenii sa inceapa sa guste din bunatatile servite, de obicei acest discurs adresandu-se partenerului, nasilor si parintilor. Pentru detalii puteti citi articolul: Toast pentru nunta .

Deschiderea ringului
Dupa aproximativ 15-20 de minute de la servirea antreului se poate deschide deja ringul. Mirii vor trebui sa danseze valsul specific sau orice alta melodie sau compilatie pregatita. Ulterior mirii invita nasii la dans si de obicei mirele danseaza cu nasa si mireasa cu nasul. Apoi sunt invitati parintii pe ring si restul nuntasilor.

Furatul miresei
Furatul miresei poate avea loc in orice moment al nuntii, de preferabil dupa deschiderea ringului si eventual inaintea aruncarii buchetului, astfel incat mireasa sa poarte inca voalul. Pentru mai multe detalii va sugeram sa cititi un articol haios: “Atentie: S-a furat mireasa!”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.