Setari Cookie-uri

Cele mai importante 3 lectii de iubire invatate de la mama

O casnicie fericita se bazeaza pe trei reguli imporante. Afla si tu despre ce este vorba!

Asa cum atunci cand suntem mici invatam mare parte din lucruri si comportamente prin procesul de imitatie, asa putem spune si despre comportamentul intr-o relatie respectiv casnicie. Totul se invata acasa si se imbunatateste (sau nu) pe parcurs.

Primul exemplu de relatie, primul cuplu cu care iei contact sunt parintii tai. Observi la ei comportamente, reactii, actiuni, activitati, limbaj si multe alte lucruri care te fac pe tine la inceput sa intelegi ce inseamna o relatie intre doi oameni maturi si sa hotarasti daca si tu iti doresti asta sau nu.

foto: familie tanara si fericita, shutterstock

Mai tarziu, esti capabila sa iti dai seama daca ceea ce fac ei este bine sau nu, dar cu siguranta cele mai importante lectii le inveti deja, si daca nu o faci, mama ta te va invata acest lucru cu siguranta.

Intotdeauna mi-am admirat parintii si intotdeauna mi-am dorit o casnicie ca a lor, cu mici modificari desigur, dupa bunul plac.

Citește și:

De-a lungul timpului, mama mi-a transmis cateva invataturi despre functionarea unei casnicii, asa ca am ales trei dintre ele, pe cele mai importante, pe care am sa le impart acum cu voi.

1. Intotdeauna sa ii fii fidela partenerului

Tentatiile au existat intotdeauna, insa tine de tine si de respectul pe care il oferi relatiei si partenerulul sa ii ramai fidela pentru totdeauna. Pe laga dovada de respect pe care i-o oferi prin acest lucru, este si o dovada de dragoste afectiune si devotament.

O casnicie fericita nu se poate baza niciodata pe minciuna si tradare.

2. Fa-ti timp pentru voi

Oricat de ocupata ai fi, rupe-ti cateva ore dintr-o zi pentru a petrece timp cu partenerul tau. Acest lucru va ajuta sa va creati cat mai multe conexiuni si sa pastrati relatia vie, comunicarea reusita si iubirea sa creasca din ce in ce mai mult.

Diminetile, serile si weekend-urile trebuie sa fie pentru voi doi, sa le petreceti asa cum va place, asa cum va doriti si cum va imaginati.

Citește și:

3. Respecta-ti partenerul

Respecta-i dorintele, respecta-i spatiul intim, libertatea, sentimentele si mai presus de toate respecta-l pentru ceea ce este el ca om. Astfel, discutiile inutile nu va vor crea probleme, iar certurile de proportii vor fi evitate.

Resectandu-l pe el te respecti pe tine si relatia voastra. Va respectati sentimentele, emotiile si tot ceea ce reprezentati unul pentru celalalt.

foto prima pagina: familie fericita, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.