Setari Cookie-uri

Scrisoarea emotionanta a unui tata catre fiul care se casatoreste

In mod traditional, fiicele sunt cele care primesc cele mai multe sfaturi in ziua nuntii.

Nu va culcati suparati, dragostea trece prin stomac, barbatul e barbat si mai calca stramb, tot acasa vine. Unele dintre aceste sfaturi sunt mai productive, altele par desprinse din alte vremuri, atunci cand o familie se construia pe alte mentalitati. Catre miri vin sfaturi mai putine in ceea ce priveste responsabilitatile lor sau schimbarile prin care vor trece alaturi de sotii. Acest lucru nu inseamna ca mirii nu au nevoie de sfaturi, sprijin si incurajare in ceea ce priveste casnicia. Prin urmare, toti avem de invatat din cuvintele intelepte ale acestui tata catre fiul sau, mirele.

Foto interior si prima pagina: riggsby, Shutterstock

Draga Dave,

Atunci cand eu si mama ta ne-am casatorit, ne-am jurat lucrurile standard, obisnuite. De fapt, nici macar nu am stiut ce promisiuni ii fac sotiei mele la ceremonie, pana cand preotul mi le-a citit cu o seara inainte. Daca nici tu nu stii cum suna, ele sunt dupa cum urmeaza:

Citește și:

Eu, David, te iau pe tine Lisa de sotie. Promit sa iti fiu loial la bine si la rau, la boala si in stare perfecta de sanatate. Te voi iubi si te voi respecta tot restul zilelor mele.

Fara ascunzisuri, inflorituri sau fraze complicate. Fara clauze ascunse. Astfel de juraminte sunt suficient de simple si pentru Forrest Gump.

Te iau de sotie este o descriere vaga. Cine va gati? Cine va face curatentie? Cine va repara masina? Cine va tunde iarba? Cine va schimba scutece? Cuplurile casatorite fac toate aceste lucruri in felul lor. Nu conteaza cine le face, ci CU cine le face.

In Cantarea Cantarilor, mirele spune: „Solomon are 60 de regine si 80 de concubine, iar fecioare, socoteala cine le-o mai tine! Dar ea e numai una, porumbita mea, curata mea; una-i ea la a ei mama, singura nascuta in casa. Fetele cand au vazut-o, laude i-au inaltat, iar reginele si concubinele osanale i-a cantat. Cine-i aceasta, ziceau ele, care ca zarea straluceste si ca luna-i de frumoasa, ca soarele-i de luminoasa si ca oastea de razboi temuta?” Asta inseamna, fiule, ca in jurul tau pot fi regine ale frumusetii, staruri de muzica si fete frumoase oriunde te uiti. Prin juramantul Te iau de sotie ii spui de fapt femeii iubite ca pentru tine, exista doar ea in lume.

Citește și:

Promit sa fiu loial. Nu inseli. Nu umbli in stanga si in dreapta. E suficient!

Te voi iubi. Nu confunda romantismul cu iubirea adevarata. Romantismul este un sentiment trecator din care se inalta povesti ca voi trece muntii ca sa ajung la tine. Ma voi bate cu zmeii pentru tine. Pot sa mor pentru tine. De fapt, in viata reala, iubirea adevarata este alta.

De exemplu, stai pe canapea si te uiti la televizor. Te duci la frigider sa cauti ceva de rontait. Deschizi frigiderul si gasesti niste mere din care il alegei pe cel mai frumos. Apoi o strigi si o intrebi: Lisa, vrei un mar? Vrea, dar in frigider nu mai e niciunul care sa arate bine. Romantismul spune: As muri pentru tine. Viata reala intreaba: II dai ei marul frumos? Iubirea adevarata raspunde: Da, ii dai tot ce ai mai bun.

Te voi respecta si iti voi apara onoarea. Juramantul acesta a fost un pic surprinzator pentru mine si nu ma asteptam la el. Dar l-am respectat. Nu am luat-o niciodata peste picior si mi-a intrat in reflex sa ii iau apararea sau sa ma asez in tabara ei atunci cand prietenii sau familia aveau ceva sa ii reproseze. A iti onora sotia este unul dintre cele mai ignorate juraminte. Nu sunt putini sotii care fac glume deplasate pe seama sotiilor si le distrug acestora increderea in ele. Glumele proaste pot taia adanc si pot rupe legaturi. O casnicie poate fi ucisa cu o mie de mici injunghieri de cutit. Stai departe de glumele proaste. Chiar nu sunt amuzante.

Citește și:
  • Piesa care a salvat-o pe Olga Verbițchi - Ultimul Minut
  • rareș cântă despre acea Jumătate
  • rareș cântă despre acea Jumătate

Respecta-ti sotia. Trateaza-ti sotia ca pe o regina. Educa-ti copiii sa isi respecte mama. Nu permite nimanui sa o trateze fara respect. Ea este doamna ta si merita tot respectul din lume.

Dumnezeu sa te binecuvanteze, Dave.

Cu dragoste,

Tata

Sursa via Foryourmarriage.org

Vizionare placuta


Kudika
22 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.