Darul nasilor

Comentarii pe articolul "Cat trebuie sa dea nasii la masa? - Forumul Grace"

mons
Trimis de mons la 11 Decembrie 2008, ora 11:07
Parerea mea este ca depinde de felul cum s-a stabilit viitoarea relatie nasi-fini. Se practica deseori ca viitorii miri sa isi doreasca un anumit cuplu ca nasi si atunci sa insiste sa ii convinga, si cum cheltuielile sunt mari, exista cliseul "fara obligatii". Chiar si fara obligatii nasii tot ajung sa cheltuie foarte mult. De aceea, nu mi se pare normal sa se astepte de la ei sa dea o anumita suma, ca nu cumva sa se faca de ras. Nasul poate sa dea si 200-300 de euro, ai dorit sa faca asta doar ca si gest spiritual , nu ? Nu ai de ce sa te simti dezamagit cand primesti plicul.
Altii isi aleg nasii dupa starea materiala din dorinta ca pe viitor sa ii ajute cu relatiile si influenta lor. Normal ca acei nasi din orgoliu, na, ca romanul, vor da mult la masa , probabil 1000 de euro poate si mai mult.Am auzit de o nunta la care socrul mare le-a facut cadoul tinerilor un Audi Q7. Cu siguranta nasul a dat cateva mii de euro pentru a nu-si strica imaginea.
Si mai exista si un caz mai rar , ca cel intamplat noua, ca cineva sa se ofere sa te naseasca, tu fiind in mare criza de candidati la postul de nasi. Atunci, normal ca tu nu ai nici o pretentie, fiind recunoscator pentru gestul sau, iar persoana care isi asuma aceasta respponsabilitate o face fiind constienta la ce se inhama si o face cu siguranta pentru ca doreste sa te ajute sa faci primul pas cu dreptul in viata de familie.
 
sotoo
Trimis de sotoo la 11 Decembrie 2008, ora 12:36
m-a impresionat povestea voastra si felul in care v-ati gasit nasii... fff frumos...