Setari Cookie-uri

Armonie pentru intreaga familie prin Metoda Constelatiilor familiale

O metoda de terapie interesanta pentru relatii familiale mai bune.

Metoda constelatiilor familiale (sau a constelatiilor sistemice) este o metoda de terapie extrem de interesanta si cu un mare potential de vindecare, aflata la granita dintre psihologie si spiritualitate.

Premisele metodei constelatiilor familiale

Metoda constelatiilor sistemice, care este in prezent din ce in ce mai mult recunoscuta si folosita pe plan international, a fost pentru prima oara utilizata de catre psihoterapeutul german Bert Hellinger. Ea porneste de la constatarea ca intre membrii unei familii se produc, de-a lungul generatiilor, adevarate schimburi de energie afectiva si de tipare emotional-comportamentale.

Astfel, daca la un moment dat se produce in sistemul familial un <scurtcircuit> in fluxul natural de iubire, toti membrii vor avea de suferit, inclusiv reprezentantii generatiilor viitoare. Interesant este faptul ca membrii respectivei familii, mai ales daca este vorba de urmasi, nu au adesea nici cea mai vaga idee despre cauzele reale ale diverselor suferinte pe care le pot experimenta de-a lungul vietii.

Citește și:

Pasii din spatele metodei constelatiilor familiale

Simtind nevoia profunda de a fi acceptat si inclus in sistemul familial, copilul din noi poate prelua adesea, fara sa-si dea seama, comportamentul sau suferintele celor dragi. Aceste dovezi de iubire gresit directionate se pot transforma in adevarate adictii sau traume sufletesti pentru adultul in devenire, care va evita sa se exprime pe deplin pentru a-si dovedi in continuare <loialitatea> fata de familie.

Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.