Setari Cookie-uri

9 moduri simple prin care poti fi o sotie mai buna

De cele mai multe ori gesturile marunte facute in momentele potrivite, pot face o diferenta mare.

Este foarte simplu sa te complaci in relatia de cuplu, mai ales atunci cand se pare ca ai foarte mult de munca pentru a o imbunatati. Insa nu se asteapta nimeni sa primeasca luna de pe cer ca o dovada a dragostei supreme. De cele mai multe ori gesturile marunte, dar facute in momentele potrivite, cantaresc mult mai mult si fac diferenta dintre un mariaj monoton si unul reusit si fericit. Chiar si in perioadele stresante ori foarte aglomerate din viata ta, nu uita de gesturile marunte care ii pot arata partenerului cat de special este si cat de mult inseamna pentru tine. Iata cateva modalitati simple care te pot transforma intr-o sotie mai buna:

1. Arata-ti aprecierea

Fii recunoscatoare si arata-ti aprecierea nu doar atunci cand primesti un buchet frumos de flori, ci si atunci cand sotul tau ia parte din proprie initiativa la treburile casnice si duce gunoiul, de exemplu. Desi un simplu multumesc este implicit, adauga cat de mult o sarcina marunta dusa la bun sfarsit va usureaza viata. Practicand cu regularitate acest lucru, relatia voastra se va imbunatati, pentru ca fiecare persoana se va simti apreciata pentru contributia adusa.

sot si sotie Foto: Pressmaster, Shutterstock

Citește și:

2. Faceti-va complimente

Complimentele sunt apreciate de ambele parti, intrucat tuturor ne place sa auzim cat de bine aratam ori ce bine am realizat un anumit lucru sau cat de bine este sa fim iubiti pentru ceea ce suntem. Complimenteaza-ti partenerul zilnic, chiar daca doar ii soptesti tandru cat de bine ii sta atunci cand zambeste.

3. Asculta-ti cu adevarat partenerul

O conversatie constructiva nu presupune sa va pasati reciproc argumente pline de miez si intelepciune, ci mai ales sa ascultati cu adevarat ce are si celalalt de zis. Pauzele nu sunt doar pentru a va pregati mental urmatoarea tirada, ci pentru a deschide urechea bine catre partener. A asculta este poate chiar mai important decat a vorbi. Arata partenerului ca il auzi si ca intr-adevar iti pasa de ceea ce spune.

4. Pune intrebari cu raspuns deschis

Intrebarile cu raspuns inchis necesita doar raspunsuri monosilabice din partea partenerului, “da”, “nu” sau chiar nonverbale de genul “mmhm”. Intrebarile cu raspuns dechis arata partenerului ca intr-adevar pui pret pe parerea lui si ca ii oferi sansa sa isi exprime sentimentele si opiniile in mod deschis.

Citește și:

5. Rezolvati-va conflictele in mod constructiv

Nu exista relatie fara macar o mica cearta la activ. Conflictele apar din nenumarate cauze, insa ceea ce conteaza este modul in care le faceti fata. Acest lucru poate influenta in timp fericirea si stabilitatea unui mariaj. A rezolva un conflict intr-un mod constructiv presupune sa nu va aruncati cuvinte grele, sa ramaneti calmi si respectuosi, sa solicitati lamuriri daca este cazul si, mai ales, sa va feriti de cuvinte categorice de genul “intotdeauna”, “niciodata”, “divort”.

6. Apreciaza personalitatea partenerului

De cele mai multe ori este mult mai usor, din pacate, sa ne concentram asupra defectelor celuilalt sau greselilor pe care le face decat sa apreciem lucrurile care il pun in valoare si il fac unic. Cel mai probabil are defecte si mai face greseli, insa concentreaza-te pe ceea ce iti place la el si apreciaza acele lucruri. O relatie construita pe apreciere poate mult mai usor sa faca fatainclusiv defectelor proprii (hei, nimeni nu-i perfect!).

Citește și:

7. Faceti lucruri fara motiv

Este foarte usor sa faci ceva atunci cand ti se cere; insa este la fel de usor sa iti surprinzi partenerul, fara a avea un motiv special in minte. Aceasta strategie are la baza un proces de gandire care arata ca exista cineva special in viata ta si ca vrei ca el sa stie cat de mult conteaza pentru tine.

8. Pune-ti sotul in prim-plan

Acest lucru poate insemna sa te sacrifici si sa renunti la ceea ce iti doresti, pentru moment. Fii disponibila sa il ajuti, daca ti-o cere, chiar daca asta inseamna sa mai amani putin propriile planuri. Acest fapt ii va demonstra ca iti evaluezi prioritatile in functie de relatia voastra, deci pui mare pret pe ea.

9. Traiti noi experiente

Toate relatiile au momente in care par ca stagneaza si ca nimic interesant nu se mai petrece. Inlaturati monotonia si adaugati entuziasm si pasiune relatiei experimentand impreuna. Vizitati destinatii noi ori incercati un nou restaurant sau macar un nou fel de mancare.

Citește și:

Foto prima pagina: Alik Mulikov, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.