Setari Cookie-uri

10 recomandari pentru soacrele mari sau mici

Ce trebuie sa stiti in momentul in care se anunta o nunta in familie!

Cand vine vorba de planificat o nunta, majoritatea recomandarilor si sfaturilor ii privesc pe actorii principali ai evenimentului, Mirele si Mireasa. Insa, urmatoarele persoane entuziasmate sincer de perspectiva nuntii propriului copil sunt mamele. In momentul in care fiul sau fiica v-au anuntat logodna, aveti de gand in mod natural sa fiti participanti activi si esentiali in procesul planificarii nuntii. Uneori, din dorinta de a fi cat mai utile, va puteti depasi cu usurinta atributiile. Iata ce trebuie sa stiti in momentul in care se anunta o nunta in familie:

1. Cine este responsabil

Traditiile de nunta s-au schimbat mult pe parsursul anilor. Astazi se obisnuieste ca mirele si mireasa sa fie responsabili cu organizarea propriei nunti. Nu conteaza cine plateste, hotararile finale sunt luate de catre ei. Ca parinti, este normal sa aveti propriile opinii in legatura cu ceremonia sau obiceiurile care “trebuie” urmate; insa, de cele mai multe ori, este bine sa le pastrati pentru voi si sa lasati copiii sa hotarasca.

Citește și:

soacra
Foto interior si prima pagina: michaeljung, Shutterstock

2. Ajutor financiar

Inainte de planificarea propriu-zisa a nuntii, fiti foarte deschisi si sinceri in legatura cu suma de bani cu care doriti sa contribuiti. In acest fel, mirele si mireasa se pot baza pe ceva concret si o pot include in bugetul total pe care il au la dispozitie atunci cand vor apela la profesionisti si vor incepe planificarea nuntii.

3. Specificati cum puteti sa ii ajutati

Evident ca doriti sa le fiti de un real ajutor. Dar trebuie sa faceti acest lucru fara a-i calca pe nervi. Faceti-le cunoscut faptul ca sunteti mereu disponibili pentru a-i ajuta, daca au nevoie, mentionati cu ce anume puteti sa ii ajutati, la ce va pricepeti (idei pentru decoratii, organizare sau luna de miere…) si lasati-i sa va apeleze, daca si cand vor dori sa o faca.

4. Nu analizati si nu comparati

Este posibil sa fi participat la alte nunti si sa fi remarcat anumite extravagante sau lucruri care vi s-au parut fabuloase, insa nu inseamna ca nunta copiilor vostri trebuie sa surclaseze ceea ce ati vazut si v-a impresionat pe voi. Nu uitati ca este, in primul rand, nunta lor, este despre ei si este ziua cea mai speciala din vietile lor.

Citește și:

5. Nu promiteti ceea ce nu puteti face

Fie ca le-ati promis mai multi bani, mai mult ajutor, mai multe resurse sau mai multe sfaturi, iar apoi nu sunteti de gasit atunci cand au nevoie de voi, hotarati-va cat de implicati puteti fi cu adevarat, inainte sa se porneasca avalansa planificarii nuntii. Fara indoiala, copiii vor apela la dvs. pentru sfaturi si ajutor, odata ce incep sa isi planifice nunta, insa este important sa stiti cat puteti oferi, fizic si psihic. Cunoasteti-va limitele si nu promiteti mai mult decat poti darui!

6. Cunoasteti-va cuscrii

In mod traditional, dupa ce cuplul a anuntat logodna, parintii viitorului mire organizeaza o intalnire (sau o invitatie la masa) cu parintii viitoarei mirese. Astazi nu se mai pune mare accent pe aceasta formalitate. Insa este indicat sa va intalniti si sa va cunoasteti mai bine, discutand despre viitoarea nunta, fiti prietenosi si deschisi si bucurati-va de largirea familiei. Amintiti-va ca nu va aflati in competitie cu ei si faceti din ei aliati de nadejde in sprijinirea copiilor vostri.

Citește și:

7. Invitatiile

Dupa ce a fost anuntata logodna, tendinta este sa invitati cat mai multi prieteni si rude. Insa este bine sa asteptati pana cand mirele si mireasa finalizeaza propria lista a invitatilor. Nu uitati ca ei decid, intr-un final. Este posibil sa nu isi doreasca o nunta mare si poate ca nu au loc pentru toti cei pe care vreti sa ii invitati. Cel mai bine este sa nu sunati pe nimeni inainte ca ei sa se decida cu privire la numarul de invitati.

8. Lasati frustrarile acasa

Daca nu aveti nimic amabil de spus, este mai bine sa pastrati tacerea. Negativismul si frustrarile nu au ce cauta la o nunta. Nu discutati si nu barfiti detaliile nuntii cu alti participanti, rude sau prieteni. Toate acestea se pot intoarce impotriva voastra ca un bumerang. Pastrati o mina linistita si amabila, fii demni si rezolvati cu tact si discretie eventualele inconveniente pe care le-ati putea avea.

Citește și:

9. Tineti la indemana un mini-kit de supravietuire

Acesta poate contine mici gustari, glucoza, antinevralgice, servetele uscate si umede, plasturi band-aid, o mica trusa de retusat machiajul si un ac de siguranta. Nu se stie niciodata cand si cine va avea nevoie!

10. Oferiti cadouri cu valoare sentimentala

Nu neaparat in momentul nuntii, ci o puteti face de-a lungul timpului. Fie ca este vorba despre ceva ce ati purtat dvs. la propria nunta, fie ceva din copilaria mirelui sau miresei, ori un lucru care a ramas in familie de-a lungul generatiilor. Cu siguranta va fi apreciat de catre miri si le va arata in ce masura se pot bucura de sustinerea familiei la inceputul vietii in doi.

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.