Setari Cookie-uri

6 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa te casatoresti

Iata de ce trebuie sa tii cont inainte de a face pasul cel mare!

Este amuzant atunci cand ne gandim in retrospectiva la asteptarile pe care le aveam inainte de casatorie. Cum iti imaginezi ca pui punct unui capitol, pentru a incepe, pasind mana in mana, un altul mai glorios, plin de speranta si fericita anticipare, calatorii, bebelusi si o casa impecabil de curata. Realitatea, insa, nu oboseste sa ne surprinda. Iata ce ar trebui sa te preocupe si ce este bine sa stii acum, inainte de a va pune pirostriile.

mireasa Foto interior si prima pagina: arlekina, Shutterstock

1. Puneti-va la punct planurile financiare

Nu asteptati pana dupa casatorie pentru a vorbi despre bugetul familiei, cel personal, ce planuri financiare aveti si cum anume veti economisi banii. Ideal ar fi sa incepeti sa vorbiti despre finantele voastre imediat dupa logodna, pentru a avea timp sa va puneti pe aceeasi lungime de unda. Stabiliti ce datorii aveti, cum le puteti acoperi, pentru ce anume strangeti bani. Banii reprezinta unul dintre cele mai dificile subiecte de discutie, asa ca este bine sa incepeti din timp.

Citește și:

2. Sexul nu este intotdeauna fabulos

In filme, sexul este intotdeauna grozav si extrem de pasional. Insa in casnicie, partidele de amor nu sunt spontane de fiecare data iar uneori poate fi dificil sa discuti despre intimitate si asteptarile pe care le ai. Lasand la o parte timiditatea ori retinerile nejustificate, este indicat sa spui ce anume iti face placere si ce nu, si asta, cat mai devreme, pentru ca iti va fi din ce in ce mai greu pe masura ce trece timpul.

3. Intelege-te bine cu socrii

In perioada de inceput a relatiei si chiar si in timpul logodnei, te concentrezi doar asupra persoanei iubite, insa atunci cand te casatoresti, familia sa va deveni parte din viata ta, fie ca iti place, fie ca nu. Fa un efort si intelege-te cu ei cat mai bine posibil. Nu este nevoie sa fiti prieteni, ci doar sa existe respect si un pic de bunavointa intre voi. Nu astepta sa faca ei primul pas in timp ce tu te bosumfli ca nu se intampla asa. Preia initiativa si incepe tu sa construiesti relatia cu ei. Suna-i cu regularitate si intereseaza-te cum le merge, vizitati-va periodic si petreceti timp de calitate impreuna, facand lucruri care va binedispun.

Citește și:

4. Casatoria nu schimba radical totul

Desi ai impresia ca odata cu luna de miere a inceput un nou capitol in viata voastra, plin de lucruri captivante, si ati renuntat complet la viata de dinainte de nunta, in realitate nu se intampla asa. Viata continua exact asa cum a fost si inainte, fiecare cu propriile provocari si lupte de purtat, numai ca acum veti invata sa le faceti fata in cuplu si sa cresteti impreuna.

5. Nu este usor sa imparti

Mutatul impreuna si inceputul unei vieti in doi nu se petrec in mod automat, fara probleme sau frecusuri. Inainte de nunta trebuie sa va ganditi si sa vorbiti despre cum veti imparti spatiul, sarcinile gospodaresti, finantele, datoriile, cum va veti gestiona timpul liber petrecut in comun ori vacantele. Daca sunteti obisnuiti sa faceti lucrurile fiecare in felul sau si ramaneti inchistati in propria rutina, mariajul poate fi o experienta care va pune rabdarea si rezistenta la incercare.

Citește și:

6. Conflictele va pot intari casatoria

Este posibil sa te sperie prima cearta serioasa pe care o veti avea in calitate de sot si sotie, insa trebuie sa intelegi ca certurile pot fi constructive, cata vreme le faceti fata cu gratie. Comunicati in timpul conflictului, spuneti ceea ce credeti, chiar daca vi se pare greu la un moment dat, stabiliti din timp modalitatea in care veti purta discutiile dificile, de exemplu dimineata, in timp ce va beti cafeaua. Pastrati un ton calm si amintiti-va ca in mariaj nu sunteti “care pe care”, ci o echipa care trage in aceeasi directie. Casnicia seamana cu doua pietre pline de asperitati aruncate intr-un pahar, care, atunci cand se ciocnesc una de cealalta, nu fac decat sa se netezeasca reciproc.

Vizionare placuta


Kudika
13 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.