Setari Cookie-uri

6 lucruri pe care sa le eviti inainte de nunta

Ce nu ar trebui sa faci inainte de nunta!

Daca mai ai cateva zile pana la nunta, cu siguranta ca ai o lista cu lucruri pe care le mai ai de facut si astepti nerabdatoare sa le bifezi cat mai repede pe toate. Insa iata o mica lista cu lucruri pe care NU ar trebui sa le faci, cu o saptamana inainte de nunta:

1. Sa iti schimbi culoarea parului

Chiar daca ai incredere in hairstylistul tau, nu face asta in preajma nuntii! Momentul potrivit in care sa incerci o alta culoare a parului este undeva cu 4-6 luni inainte de nunta; asa iti vei da seama daca iti place si daca se potriveste culoarea cu nuanta tenului tau. Daca vrei sa iti reimprospatezi nuanta parului cu o saptamana inainte de nunta, tot ce poti sa faci este sa iti rogi hairstylistul sa aplice un gloss de par transparent, care sa adauge stralucire podoabei capilare. Daca insa ai cazut in capcana si ai incercat o culoare noua de par, care te dezavantajeaza net, nu iti deteriorezi parul daca o schimbi imediat, cata vreme in proces nu au fost implicate cantitati mari de decolorant.

Citește și:

nunta Foto interior si prima pagina: chaletgirl, Shutterstock

2. Sa te tunzi

Nu conteaza cat de bine planifici totul, mereu pare ceva lasat pe ultima suta de metri. Insa orice are legatura cu parul nu trebuie sa se afle pe aceasta lista. Schimbarile si stilul tunsorii trebuie stabilit cu 4 luni inainte de nunta. Pe masura ce se apropie momentul nuntii, vei fi exrem de coplesita si emotionata, iar pregatirile si deciziile in legatura cu stilul coafurii este bine sa le iei atunci cand inca judeci limpede. Tine minte ca in momentul in care te tunzi (mai ales daca o faci drastic), se schimba atat textura, cat si stilul coafurii, iar ceva drastic este posibil sa nu se mai potriveasca cu bijuteriile alese, voalul, sau decolteul rochiei de mireasa. Tot ce iti este permis sa faci este sa iti scurtezi varfurile cu jumatate de centimetru, o luna inainte de nunta, pentru a scapa de firele despicate.

Citește și:

3. Sa iti schimbi stilul de make-up

Aproape de momentul nuntii miresele au darul de a se panica in legatura cu orice, iar make-up-ul nu face exceptie. Indiferent ca pare prea incarcat, sau dimpotriva, prea simplu, machiajul modern al miresei este intr-o oarecare masura asemanator celui afisat de vedetele de pe covorul rosu: trebuie sa arate bine in filmarile HD, camere profesionale, filmari de pe telefoanele mobile, in lumina intensa sau redusa si sa reziste ore in sir. De aceea este bine sa apelezi la o proba, cu 3 saptamani inainte de nunta, atunci cand sunt sanse mai mari sa fii mai rationala, iar make-up artistul iti ofera sansa sa incerci mai multe optiuni; insa incearca sa tii cont si de recomandarile sale, intrucat acesta ia in calcul mai multe detalii: tipul de ten, varsta, stilul coafurii, paleta cromatica a nuntii, timpul zilei sau stilul receptiei de nunta. Tot ce poti sa faci este sa te asiguri ca pielea ta arata si se simte odihnita. Hidrateaza-te si dormi suficient, stai departe de solar si de autobronzant si nu te ingrijora prea mult cu privire la imperfectiunile tenului, pentru ca vor fi estompate cu succes de catre un make-up artist talentat.

Citește și:

4. Peeling-ul facial sau microdermabraziunea

Cu siguranta iti doresti o piele fina si catifelata in ziua cea mare, insa cu cateva zile inainte de nunta nu ar trebui sa apelezi la aceste proceduri. Dupa un peeling chimic sau microdermabraziune, poti avea supriza ca pielea sa se exfolieze in mod repetat, lucru extrem de neplacut atunci cand ai de aplicat machiaj pe aceasta. In plus, pielea poate deveni foarte iritata si rosie, iar machiajul aplicat nu va face decat sa inrautateasca iritatia. Programeaza-ti sedintele de peeling, microdermabraziune, botox sau orice ti-ai propus cu macar 3 saptamani inainte de nunta, pentru a da timp pielii sa isi revina, in caz ca apar roseata sau iritatiile.

5. Produse noi de ingrijire a pielii

Cu doua saptamani inainte de nunta nu trebuie sa iti schimbi ritualul de ingrijire a pielii sau sa apelezi la produse cosmetice noi. Schimbarile ar trebui facute cu luni bune in avans. Produsele noi, cu care pielea ta nu este invatata, ar putea sa iti produca iritatii, reactii alergice, uscaciune, exces de sebum sau alte efecte secundare care necesita timp pentru a fi corectate. Fa o vizita dermatologului cu cateva luni inainte de nunta si puneti la punct un plan personalizat de ingrijire a pielii, care sa corespunda problemelor sau preocuparilor specifice pe care le ai si care sa iti asigure o piele radianta si sanatoasa pentru ziua cea mare.

Citește și:

6. Excesul de cofeina (sau de alcool)

Daca speri sa te bazezi pe bauturile energizante sau numeroase cafele ca sa faci fata ultimelor zile intotdeauna incarcate cu detalii, mai gandeste-te o data. Cofeina este stimulant, dar si iritant al sistemului nervos, de care nu ai nevoie in zilele in care oricum esti incarcata de anxietate si cu nervii intinsi la maximum. In plus, cofeina iti poate afecta aspectul fizic, te deshidrateaza si contribuie la aparitia cearcanelor, iar bauturile pe baza de cofeina, fie energizante, fie delicii de la cafenele renumite, contin cantitati mari de zahar. Specialistii recomanda sa iti pastrezi rutina in ceea ce priveste consumul de cafea, fara sa exagerezi. In ceea ce priveste alcoolul, este bine sa renunti complet la acesta, macar cu doua saptamani inainte de nunta. Nu doar ca are foarte multe calorii, insa unul din efectele imediate este balonarea si aspectul puhav al fetei, iar din cauza efectului de vasodilatatie, un neplacut aspect de roseata, care iti pot compromite fotografiile de la nunta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.