Setari Cookie-uri

Dansul mirilor in sala de bal

Cuvantul bal provine din latinul ballare care inseamna a dansa. Unul dintre cele mai indragite stiluri de dans, valsul, a patruns in salie de bal englezesti in secolul al XIX-lea si, la inceput, a fost privit cu dezgust de toate matroanele pudice.

Visezi o nunta de printesa cu intreg alaiul ce decurge din acest basm - caleasca, rochie cu trena si petrecere intinsa pe trei zile la cel mai frumos castel din regat? Trebuie sa stii ca decorul perfect de nunta va impune si un dans al mirilor desavarsit, acesta poate fi als astfel incat sa reflecte spiritul balurilor de odinioara.

De altfel, cuvantul bal provine din latinul ballare care inseamna a dansa. Unul dintre cele mai indragite stiluri de dans, valsul, a patruns in salie de bal englezesti in secolul al XIX-lea si, la inceput, a fost privit cu dezgust de toate matroanele pudice.

Desigur, miscarile de vals nu sunt lascive sau indecente insa niciodata pana atunci in istorie, doi parteneri de dans nu isi apropiau atat de mult trupurile si nici nu se tineau atat de aproape in brate. Tocmai de aceea, chiar si atunci cand a ajuns la celebrul Almack, valsul era dansat cu precautie si, in general, doar de cuplurile casatorite sau foarte aproape de casatorie.

Citește și:

Cel de-al doilea stil de dans potrivit salilor de bal este tangoul. Pasional si foarte senzual, forma actuala a dansului s-a nascut undeva la granitele dintre Argentina si Uruguay, la finalul secolului al XIX-lea si are numeroase influente europene si africane. Din mahalalele unui oras Ca Buenos Aires, tangoul a fost ridicat astazi la rang de arta, in special dupa valul de imigranti sud-americani de la inceputul secolului al XX-lea, care au adus cu ei si ritmurile pasionale de tango.

Jucaus, dar in acelasi timp elegant, foxtrotul este o alegere inedita pentru dansul mirilor. Acesta este caracterizat de miscari prelungi si neintrerupte pe ringul de dans si este usor asemanator cu valsul. Vernon si Irene Castle, doi pionieri ai dansului de la inceputul secolului XX sunt cei care au adus foxtrotul in centrul atentiei. Mai mult de atat, ei au conceput primii pasi oficiali de foxtrot.

Citește și:

O alta recomandare pentru dansul mirilor intr-o sala de bal este rumba, poate cel mai senzual si mai sensibil dintre toate aceste stiluri. Dansul este originar din Cuba si se crede ca a aparut la finalul anilor 1800. Ca multe dintre dansurile de societate de astazi, si rumba s-a nascut din muzica africanilor impletita cu influentele europene.

Dupa toate aceste stiluri lente, ultima recomandare pentru dansul mirilor in salonul de bal este jive. Stilul a aparut in SUA, in 1930 si este considerata o varianta mai rapida a stilului Jitterbug. De fapt, este atat de rapida incat in competitiile internationale de dans, acesta se danseaza intr-un ritm dracesc de 176 de batai pe minut. In Europa, jive-ul a fost adus de soldatii americani in jurul lui 1942 si a fost adoptat imediat de tineri, in timp ce vechea garda a dansului era contrariata de miscarile rapide si indraznete.

Citește și:


Foto prima pagina: Grigoriev Ruslan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.