Setari Cookie-uri

Ce spune lungimea logodnei despre relatia voastra

Durata logodnei ofera cateva indicii importante despre fiecare cuplu!

Asa cum conteaza intervalul de timp dintre inceputul relatiei si momentul in care ati anuntat plini de fericire logodna, se pare ca si lungimea acesteia ofera cateva indicii despre voi, ca si cuplu, sunt de parere specialistii. Poate ca sunteti genul care nu aveti rabdare sa treceri prin procesul stresant al organizarii nuntii, sau poate ca va doriti sa iasa totul perfect si nu precupetiti nici timp, nici efort pentru asta; oricum ar fi, insa, iata cele mai posibile explicatii ale duratei logodnei voastre:

logodna
Foto interior si prima pagina: Syda Productions, Shutterstock

Logodna de trei saptamani

O logodna atat de scurta poate insemna mai multe lucruri, in opinia specialistilor. Cel mai intalnit este o sarcina neprevazuta, desi dorita, urmat apoi de impulsivitate (“ne-am vazut, ne-am placut, ce ramane de facut”) ori situatia in care casatoria a fost aranjata sau mirii sunt religiosi si, pentru a se pastra casti pana la ceremonia nuptiala, logodna trebuie sa fie cat mai scurta. O logodna scurta nu este un indicator al trainiciei viitoarei casatorii.

Citește și:

Logodna de trei luni

Cuplul care a stabilit aceasta perioada de logodna cu siguranta nu va vrea sa se complice cu pregatiri elaborate de nunta. Cel mai probabil va vrea sa fie totul cat mai simplu si acest lucru sa ii reprezinte cat mai bine. Prin urmare fara planificari indelungate si pe alocuri stresante, fara nenumarate probe in cautarea rochiei de mireasa perfecte. Expeditivi si eficienti, rezolva totul in doar 12 saptamani, iar nunta, desi nu grandioasa, va fi totusi despre ei.

Logodna de sase luni

O logodna de 6 luni nu ofera timp suficient pentru pregatiri grandioase, insa viitoarea mireasa are timp sa isi aleaga cateva elemente esentiale la nunta (poate sa includa anumite traditii sau obiceiuri ale locului), fara insa sa exagereze. Oricum, nu are suficient timp sa petreaca nenumarate ore pe internet sau rasfoind reviste de nunta si sa se razgandeasca in legatura cu detaliile nuntii. Principiul adoptat si in acest caz este “punct ochit, punct lovit”. Cu siguranta nu isi va cara viitorul mire la nenumarate degustari de hors d'oeuvre, nu este foarte pretentioasa si este destul de usor de multumit, cata vreme i se prezinta optiunile in mod concis, fara inflorituri sau digresiuni suplimentare, asa ca viitorul sot va fi un om foarte fericit.

Citește și:

Logodna de un an

S-a stabilit ca durata unei logodne traditionale variaza undeva intre 13 si 17 luni; in aceasta perioada, cel mai probabil viitorii miri au timp suficient sa isi planifice o nunta mare, daca asa isi doresc, isi implica inclusiv familiile in proces si pot apela si la un organizator de nunti, pentru a se asigura ca totul iese asa cum isi doresc. In plus, un studiu a aratat ca mirii care au avut o nunta de peste 200 de invitati au avut o rata a divortului scazuta cu 92% fata de ceilalti.

Logodna de cativa ani

Aceasta inseamna, cel mai frecvent, nesiguranta si ezitarea de a supune cutumelor traditionale relatia voastra. Mai mult ca sigur ca va iubiti, iar relatia dintre voi poate fi una fericita si de durata, doar ca unul dintre voi (sau poate amandoi) nu considerati nunta ca fiind o necesitate, ci mai degraba un factor cauzator de stres, pe care, iata, ati ajuns sa il amanati pe termen nedefinit. Tineti cont doar de parerile voastre si nu va lasati influentati de presiunile celor din jurul vostru, pentru ca, daca veti face nunta vreodata, o veti face doar pentru voi, nu pentru a-i multumi pe ceilalti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.