Setari Cookie-uri

5 greseli pe care le faci dupa nunta in legatura cu rochia de mireasa

Acum, ca ai trecut cu bine de frenezia zilei si noptii nuntii, e foarte usor sa uiti de rochia de mireasa.

In ciuda faptului ca o buna parte din planificarea nuntii ai petrecut-o cautand-o, proband poate zeci de rochii pana sa o gasesti, navigand ore in sir pe internet si salvand zeci de link-uri si poze din toate unghiurile, dupa nunta, rochia de mireasa ramane uitata undeva.

Insa, fie ca vrei sa pastrezi rochia de mireasa pentru fiica ta, fie ca o scoti la vanzare pe site-urile de comert online, trebuie sa ai grija de felul in care se prezinta si sa stii cum o poti pastra in conditii de siguranta. Iata cele mai frecvente greseli ar putea sa ii strice aspectul:

rochia de mireasa

1. Amani la nesfarsit curatarea profesionala

O data ce mirajul nuntii s-a imprastiat si ai coborat din nori cu picioarele pe pamant, curatarea si pastrarea in conditii corespunzatoare a rochiei de mireasa nu mai pare o prioritate. Insa trebuie sa ai in vedere ca petele dificile si incapatanate ori cele care sunt ascunse ii pot afecta aspectul si sansa de a putea fi utilizata intr-un viitor mai apropiat (daca vrei sa o repui in vanzare) sau indepartat (daca decizi sa o pastrezi in familie). Petele de transpiratie pot afecta captuseala, iar urmele vizibile de mancare sau make-up se pot impregna adanc in profunzimea tesaturii, devenind aproape imposibil de indepartat sau chiar permanente.

Pentru a te asigura ca acest lucru nu se va intampla, este bine sa duci rochia de mireasa la curatatorie in prima luna de dupa nunta, iar daca sunteti plecati in luna de miere, deleaga pe altcineva sa te ajute in aceasta sarcina.

Citește și:

2. O cureti tu insati

Chiar daca ai auzit ca anumite pete ies daca folosesti sifon, trebuie sa tii cont de faptul ca matasea sau vascoza pot ramane patate sau ca urmele uleioase nu dispar (cum ar fi cele de ruj). In plus, ai grija si nu freca intr-un punct fix materialul, pentru ca ai putea sa-i deteriorezi aspectul definitiv. Cel mai bine este sa apelezi la o curatatorie care este specializata in curatarea rochiilor de mireasa, care stiu cum sa iti scoata toate petele, inclusiv cele incapatanate care rezista la curatarea chimica.

3. O pastrezi intr-o punga de plastic

Chiar daca o pastrezi in husa de plastic in care ti-a fost livrata, compusii de plastic care se descompun in timp o pot ingalbeni. Recipientul ideal de pastrare a rochiei de mireasa trebuie sa o fereasca de actiunea aerului si a luminii si sa nu contina acizi care ar putea afecta in timp tesatura. Exista anumite tipuri de hartie, speciala pentru impachetat, sau o alternativa mai folosita este utilizarea unui cearsaf alb de bumbac sau muselina.

Citește și:

4. O pastrezi in dulapul uzual, pe umeras

Intotdeauna trebuie sa folosesti micile agatoare din lateralul rochiei, altfel pui presiune pe zona umerilor, iar daca rochia este din dantela, materialul se poate intinde si se deformeaza in timp. Insa cel mai bine ar fi sa nu o pastrezi in dulap, pentru ca ori de cate ori il dechizi, lumina care patrunde in interior o afecteaza in timp.

5. O depozitezi in pod sau in pivnita

Cu siguranta nu sunt locuri potrivite pentru ceva atat de pretios si cu o importanta atat de mare pentru tine ca rochia de mireasa. In pod sau in pivnita ar fi supusa la temperaturi si conditii de umezeala sau uscaciune extreme iar fibrele materialului pot avea de suferit in timp. O debara din casa, unde nu exista fluctuatii ale temperaturii sau umezelii mediului ambiant, reprezinta cel mai sigur loc in care ai putea sa iti pastrezi rochia de mireasa, impachetata corespunzator. Pastreaza in siguranta acest memento al celui mai emotionant moment din viata ta!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Decembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.