Setari Cookie-uri

Vrei o nunta unica? Iata 6 mituri si traditii la care ai putea renunta

Cum sa ai o nunta care sa iasa din tipare.

Inca de la inceputurile civilizatiei, anumite traditii s-au impamantenit si s-au transmis de-a lungul secolelor, in asa fel incat cu greu iti mai poti imagina o nunta care sa nu le cuprinda, fie ca iti plac, fie ca nu. Unele reguli insa par sa se schimbe de la o generatie la alta sau chiar de la un sezon la altul. Daca iti doresti o nunta care sa iasa din tipare, afla ca poti renunta cu usurinta la ceea ce ti se pare depasit, in asa fel incat sa iti creezi nunta unica la care ai visat mereu. Iata cateva mituri sau traditii de care te poti lipsi:

nunta unica
Foto: Halfpoint, Shutterstock

1. Lucrurile trebuie sa urmeze o ordine specifica in desfasurarea receptiei de nunta

Desi unele momente necesita organizare, cum ar fi valsul mirilor, dansul parintilor, prezentarea tortului, nu exista o ordine batuta in cuie cu privire la timpul potrivit pentru acestea. Sau chiar puteti renunta cu totul la ele, mai ales daca aveti alte idei, cum ar fi, de exemplu, un flash dance mob alaturi de invitati. Indraziti sa renuntati la formalitati si sa faceti ceea ce va doriti, cand va doriti, pana la urma este nunta VOASTRA!

Citește și:

2. Prietenul vostru cel mai bun va face fotografiile la nunta/filmeaza/este DJ etc

Oricata incredere ati avea in amicul vostru, fotograf entuziast si plin de talent, daca va este invitat la nunta, lasati-l sa fie doar invitat, iar pentru fotografii, filmare si muzica angajati profesionisti care sa faca treaba cu eficienta si care sa nu piarda momente esentiale din cadrul ceremoniei sau receptiei. In caz contrar lucrurile pot scapa cu usurinta de sub control, veti fi nemultumiti de prestatia amicului si veti pierde momente importante pentru totdeauna. Lasati-va prietenii sa fie alaturi de voi, cu trairi emotionale cu tot, si apelati la specialisti care sa va serveasca cu profesionalism in ziua cea mare.

3. Trebuie sa porti obligatoriu val

Aceasta traditie vine din vremurile antice, unde mireasa purta valul tras peste fata, in asa fel incat mirele sa nu o poata vedea decat dupa incheierea casatoriei. Se spune ca daca mirele ar fi vazut fata miresei si nu i-ar fi placut, ar fi putut sa renunte cu totul la casatorie. Din acest motiv valul se ridica doar dupa incheierea ceremoniei. O alta posibila explicatie ar fi aceea ca valul purtat peste fata ar fi deghizat mireasa si ar fi derutat astfel spiritele rele. In vremurile noastre, valul simbolizeaza puritatea si simplitatea si este un accesoriu la care poti renunta, mai ales ca este neobisnuit ca un cuplu sa se casatoreasca fara a petrece inainte de nunta o buna perioada de timp impreuna.

Citește și:

4. Nunta trebuie sa fie neaparat sambata

Probabil ca parintii vostri nu sunt mari fani ai ideii unei nunti in ziua de luni, insa nunta nu este obligatoriu sa aiba loc doar sambata seara. Acest lucru este demontat de catre numeroase celebritati de la Hollywood si nu numai. Poti avea nunta in oricare zi a saptamanii, lucru care se intampla mai ales in plin sezon, cand toate salile de evenimente sunt rezervate pentru week-end. Este insa posibil ca aceasta alegere sa va afecteze numarul invitatilor la nunta, care nu pot onora invitatia din diverse motive (intemeiate!) insa daca aveti o lista restransa a acestora, nu va fi nicio problema majora.

5. Trebuie sa oferi marturii

Nuntile din ziua de azi se ghideaza dupa o traditie straveche potrivit careia orice lucru atins de cei doi miri aduce noroc iar nuntasii obisnuiau sa primeasca mici daruri din partea mirilor, pentru a le purta noroc tot anul. In prezent, oferta variaza de la bomboane personalizate, sticle mici de alcool, trabucuri inscriptionate, cafea, rame foto, semne de carte etc. Realitatea, insa, este ca daca atentiile nu sunt consumabile (cum ar fi bomboanele, cafeaua, alcoolul sau trabucurile), sunt sanse mari sa ajunga parasite intr-un fund de sertar sau chiar aruncate. Pana la urma nimanui (in afara de familia extrem de apropiata) nu ii plac lucrurile imprimate cu monograma voastra. Prin urmare, daca considerati ca nu aveti ceva interesant de oferit, mai bine renuntati la idee sau optati, in locul marturiilor, pentru o mica donatie catre o cauza la alegerea voastra.

Citește și:

6. Trebuie sa arunci buchetul

Aceasta traditie provine din timpurile in care, pentru a avea noroc, femeile necasatorite sfasiau o bucata din rochia miresei, pentru a se asigura ca isi vor gasi un sot cat mai repede posibil. In vremurile noastre, mireasa alege sa arunce buchetul de flori catre prietenele necasatorite. Se crede ca aceea care il va prinde va fi urmatoarea care se va casatori. Insa multe mirese vor sa isi pastreze buchetul de mireasa si aleg sa isi faca un al doilea buchet, pentru a duce la capat aceasta traditie. Poti renunta la ea, daca iti doresti, si poti oferi buchetul de mireasa celui mai longeviv cuplu participant la nunta voastra sau cuiva special din vietile voastre. Sau chiar sa il pastrezi, fara remuscari. Pana la urma este nunta voastra si voi alegeti ceea ce va place sau puteti chiar sa va incepeti propriile traditii, pe care sa le puneti in valoare cu ocazia urmatoarelor aniversari ale casatoriei!

Citește și:

Foto prima pagina: Sofia Andreevna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.