Setari Cookie-uri

7 lucruri de evitat in zilele premergatoare nuntii

Ce lucruri trebuie sa eviti inainte de cea mai importanta zi din viata ta!

Ai planificat ziua nuntii in cele mai mici amanunte de cateva luni bune si desigur ca iti doresti ca totul sa fie perfect, in asa fel incat, in zilele premergatoare nuntii, toate pregatirile si detaliile sa se imbine intr-un mod perfect, precum piesele intr-un puzzle. Prin urmare, se creeaza premisele perfecte sa o iei razna, cel putin un pic, daca ceva scapa de sub control. Pentru a te asigura ca nu vei avea parte de dezastre neprevazute, trebuie sa iei decizii inspirate si sa eviti anumite lucruri inainte de ziua cea mai importanta a vietii tale, cum ar fi:

inainte de nunta
Foto: Konstantin Tronin, Shutterstock

1. O noua culoare a parului

Este bine sa eviti sa iti schimbi culoarea parului cu atat de putin timp inainte de nunta. Chiar daca apelezi la ajutorul unui profesionist desavarsit, sunt sanse mari sa ai parte de surprize neplacute: nu stii niciodata cum va oxida culoarea sau cum va arata in contrast cu tenul tau. Cu cateva zile inainte de nunta, cel mai bine este sa te limitezi la adaugarea unui plus de stralucire poboabei capilare, prin aplicarea unui tratament cu efect de gloss, care confera parului reflexe luminoase si o stralucire uimitoare, de mare efect. Daca totusi ai facut o alegere neinspirata in prag de nunta, poti sa iti revopsesti parul fara a te teme de efecte adverse imediate, cata vreme nu s-au folosit cantitati mari de decolorant in prima faza.

Citește și:

2. Tunsoare drastica

Stilul coafurii trebuie ales cu 3 luni inainte de nunta, in cadrul primelor probe de coafura si makeup. Trebuie sa rezisti impulsului de a-ti tunde parul intre timp, pentru ca ii modifici nu doar stilul, dar si textura si este posibil sa nu mai arate la fel de bine in combinatie cu linia decolteului rochiei de mireasa, valul sau bijuteriile alese. O data ce te-ai decis la un stil anume, ramai la el! Tot ce trebuie sa faci pana in ziua nuntii este sa ti-l intretii, taind varfurile despicate cu o luna inainte de nunta, insa nu mai mult de jumatate de centimetru.

3. Bronz artificial

Este adevarat ca un look exotic dat de un bronz aramiu poate complimenta nemaipomenit rochia alba de mireasa, insa inainte cu cateva zile de nunta evita sa apelezi la bronzul artificial. Sunt sanse destul de mari ca procesul sa nu iasa asa cum te-ai fi asteptat si sa te alegi cu zone decolorate, iritatii sau chiar alergii. In plus, este posibil ca pur si simplu sa nu se potriveasca nuantei naturale a pielii tale. Daca vrei totusi un bronz artificial, incearca-l din timp (3 luni inainte) sa vezi cum ti se potriveste, iar in preajma nuntii apeleaza doar la ajutorul unui profesionist pentru aplicarea acestuia.

Citește și:

4. Produse cosmetice noi

Desigur ca in ziua nuntii vrei sa fii cea mai buna versiune a ta, o aparitie stralucitoare, comparabila cu vedetele ce defileaza pe covorul rosu. Avand in minte acest deziderat, este foarte usor sa te rasfeti din abundenta cu tot ce inseamna produse noi de beauty si makeup. Acum nu este momentul potrivit sa exagerezi cu aplicarea de noi produse, oricat de tentante ar fi. Mentine-ti aceeasi rutina de ingrijire pe care ai avut-o si pana acum si nu incepe sa experimentezi cu cateva zile inainte de nunta, pentru ca nu poti sa stii ce efecte neplacute pot avea unele produse noi: de la uscaciunea pielii, sau dimpotriva, o accentuare a senzatiei uleioase, pana la diverse reactii alergice. Pentru o aparitie spectaculoasa in ziua nuntii, foloseste produsele cosmetice cu care pielea si organismul tau s-au obisnuit.

Citește și:

5. Cafea in exces

Probabil ca nu stii cum sa mai faci fata lucrurilor stringente lasate pe ultima suta de metri si simti nevoia unui energizant, care sa te ajute sa faci fata stresului in mod corespunzator. Oricat de tentata ai fi, trebuie sa te disciplinezi si sa iti limitezi consumul de cofeina, pentru ca oricata energie simti ca ti-ar oferi, acest lucru iti poate afecta intr-un mod vizibil aspectul din ziua nuntii. Cafeaua este nu doar stimulant, ci si iritant al sistemului nervos si te poate predispune la si mai mult stres si anxietate, de care cu siguranta nu ai nevoie. In plus, cafeaua in exces are efect deshidratant si favorizeaza aparitia cearcanelor si a nedoritelor pungi de sub ochi.

6. Alcool in exces

Nu doar deshidrateaza, ci aduce si un surplus de calorii nedorite, asa ca cea mai buna solutie este sa te abtii de la alcool cu mult inainte de ziua nuntii. Alcoolul te baloneaza, nu doar din cauza efectelor sale asupra aparatului digestiv, ci si din cauza continutului de gaze sulfurate. In plus, dilata vasele sanguine, provocand un neplacut aspect puhav si roseata faciala, fapt care iti va compromite fotografiile de nunta.

Citește și:

7. Dietele drastice

Trebuie sa consideri mancarea ca fiind un combustibil pentru organism. Ai nevoie de calorii pentru a te mentine alerta si a face fata oricaror situatii solicitante care apar, inevitabil, inainte de nunta. Prin urmare, acum nu este perioada propice sa adopti o noua dieta, in speranta ca vei arata minunat in ziua cea mare. Daca iti schimbi drastic obiceiurile alimentare, risti sa iti compromiti starea de sanatate, in primul rand, pentru ca organismul tau nu poate face fata presiunii la care este supus din toate partile si te poti trezi in ziua nuntii cu cateva (reale!) probleme de sanatate, infectii virale, tulburari ale digestiei, indispozitie, sau chiar stari de lesin. Amana dietele pentru mai tarziu, acum ai deja parte de suficient consum nervos si nu numai. Ai grija de sanatatea ta pentru a arata fabulos si a fi intr-o forma maxima in cea mai frumoasa zi a vietii tale!

Foto prima pagina: Oleksandr Lipko, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.