Setari Cookie-uri

9 modalitati prin care sa incepi rutina de beauty inainte de nunta

Ce trebuie sa faca o viitoare mireasa inainte de nunta!

Tocmai v-ati logodit, felicitari! Fiecare mireasa este vedeta nuntii sale, prin urmare acum (fie ca mai ai 4 luni sau 12 pana la momentul 0) este momentul potrivit sa incepi un ritual de beauty, care va intampina cele mai importante nevoi ale tale, din punct de vedere al sanatatii si frumusetii. Pe langa interminabilele discutii in legatura cu rochia potrivita, lista invitatilor, decoratiuni si accesorii, viitoarea mireasa ar trebui sa aiba grija si de sine insasi. Iata cum.

inainte de nunta

1. Programare la manichiura

Este un lucru bine stiut: odata logodita, toata lumea va dori sa admire inelul. Prin urmare, mainile trebuie sa arate impecabil. O sedinta saptamanala la manichiurista va rezolva problema si iti va oferi, in plus, ocazia sa experimentezi diferite culori, de la movuri indraznete, pana la delicatele nuante de roz. Tot acum ai ocazia sa iti cunosti manichiurista si abilitatile ei, de care vei avea nevoie pentru un look elegant al mainilor. Daca nu ai timp pentru o vizita la fiecare 7-10 zile, gandeste-te sa apelezi la manichiura cu gel: aceasta are un look extrem de profesionist si rezistent (multumita tehnologiei UV), de pana la doua ori mai mult fata de oja traditionala.

Citește și:

2. Un zambet stralucitor

Un zambet impecabil este un accesoriu de nelipsit avand in vedere numeroasele fotografii care va vor imortaliza fericirea. Insa si cafeaua are un rol important in planificarea nuntii pana in cele mai mici detalii! Majoritatea pastelor de dinti au compusi care albesc, insa pentru rezultate rapide, benzile sau solutiile sunt mai eficiente. Ai grija insa sa nu exagerezi. Tot ce pare artificial sau exagerat nu da bine in nicio fotografie. Ideal ar fi sa apelezi la albirea profesionala cu 6 luni inainte de nunta si sa nu faci exces de zel, pentru ca smalutul dintilor are de suferit iar dintii tai vor deveni mai sensibili la variatiile de temperatura.

3. Alimentatie sanatoasa

Incearca pe cat posibil sa stai departe de zahar, mancaruri procesate si sare in exces. Limiteaza si carbohidratii si elimina prajelile (deci, adio cartofi prajiti!). Toate acestea fie te ingrasa, fie iti dau o neplacuta senzatie de balonare, lucru de evitat mai ales ca vei incepe curand sa iti cauti rochia de mireasa. Consuma in loc legume verzi, fructe si bea multa apa, pentru a tine la distanta orice pofta nesanatoasa si pentru a avea un ten radiant. Redu consumul de alcool, care usuca tenul si favorizeaza aparitia neplacutelor pungi de sub ochi, pe langa faptul ca iti accentueaza pofta de junk food si snack-uri nesanatoase.

Citește și:

4. Activitate fizica

Acest lucru este de la sine inteles: un program regulat de activitate fizica, fie ca este vorba de jogging sau de sala, iti va tonifia corpul si va accelera detoxifierea intregului organism. In plus, te va umple de energie, te va ajuta sa scazi in greutate si iti va intretine starea de bine, multumita descarcarii endorfinelor.

5. Un ten radiant

Foloseste primer zilnic, inainte de aplicarea machiajului. Acesta ofera o baza ideala, care asigura o aderare optima a produselor de machiaj, carora le asigura rezistenta pe parcursul intregii zile. Nu uita sa te rasfeti la sfarsitul fiecarei zile, dupa demachiere, cu un ser hidratant facial, iar o data pe luna, apeleaza la un tratament facial profesional, care ii vor reda tenului stralucirea si frumusetea naturala.

6. Un par bogat si sanatos

Stabileste din timp cu hair stylistul un plan personalizat de ingrijire a parului. Poti incerca si acasa sa ii restaurezi supletea si sanatatea, apeland o data pe saptamana la aplicarea unei masti pe baza de avocado, ulei de masline si balsamul tau preferat. Aplica pe par si lasa sa actioneze, pentru o extra stralucire si un par extrem de matasos si suplu. Nu uita ca in ziua nuntii trebuie sa fii cea mai buna versiune a ta, prin urmare ramai la stilul care te-a consacrat, insa apeleaza la cateva mici accente speciale, care te individualizeaza si te pun in prim plan. Nunta nu este momentul potrivit pentru a experimenta schimbarile totale de look sau tunsori radicale!

Citește și:

7. Nu uita de proba de makeup

Pe langa proba coafurii, ar trebui sa iti programezi si o proba de makeup, cel putin cu 3 luni inainte de nunta, cand vei avea ocazia sa iti pui la punct, impreuna cu makeup artistul, look-ul ideal pentru tenul si coafura pe care o vei avea. In plus, daca ti se pare ca machiajul este prea accentuat, sau, dimpotriva, prea subtil, acum este momentul sa experimentezi si sa alegi ceea ce ti se potriveste, atat tie, ca persoana, cat si tipului de nunta pe care o veti avea.

8. Sprancene impecabile

Daca obisnuiesti sa te pensezi singura, acum este momentul potrivit sa apelezi la un specialist, care iti va oferi sugestii pentru forma ideala a sprancenelor, in functie de tipologia fetei tale. Programeaza-ti din timp vizitele la salon (cu aproximativ 6 luni inainte de nunta) si asteapta 3-4 saptamani intre acestea. Ultima vizita ar trebui sa fie cu o luna-3 saptamani inainte de nunta, pentru a evita suprizele neplacute, iar ultimele retusuri usoare se pot face in preajma nuntii, insa in niciun caz in ziua premergatoare sau in dimineata nuntii!

Citește și:

9. Buze senzuale

Ai grija de buzele tale aplicand in fiecare seara un strat generos de balsam de buze sau vaselina, dupa ce te-ai demachiat. Aplica cu ajutorul unui prosop umed, prin miscari circulare, pentru a exfolia si a hidrata pielea sensibila de la nivelul acestora. Nu folosi exfolianti duri, un amestec de zahar si miere este ideal in a le exfolia, hidrata si energiza. Testeaza si cateva optiuni in materie de ruj, insa incearca sa eviti culorile mate si tari si sa apelezi la un aspect mai glossy, in nuante de piersica si roz, care dau impresia de prospetime si rezista mult mai mult pe buze.

Foto prima pagina: Yuliya Yafimik, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.