Setari Cookie-uri

Machiaj: Ochii

Data trecuta am vorbit despre machierea tenului, iar in continuare vom vedea cateva sfaturi pentru machierea ochilor in ziua cea mare, adica in ziua nuntii.

Data trecuta am vorbit despre machierea tenului, iar in continuare vom vedea cateva sfaturi pentru machierea ochilor in ziua cea mare, adica in ziua nuntii.

Dar inainte, sa facem o scurta recapitulare. Intai si-ntai aplicam o crema contur de ochi in zona oculara pentru a da fermitate si a hidrata. Apoi aplicam anticearcanul prin tamponare, ca sa reziste mai mult, iar la final pudram putin pentru fixare.

Gene false sau rimel

Pentru un efect dramatic si o privire mult mai expresiva eu recomand folosirea genelor false. Vei arata ca o diva, garantat!
Daca nu te incumeti, foloseste un rimel pentru alungire, definire, curbare, al carui rezultat sa fie niste gene mai dese si mai lungi pentru a-ti oferi acea privire languroasa dupa care tanjesti. Insa, pentru o aplicare optima a mascarei, iti sugerez sa procedezi dupa cum urmeaza: tii ochiul inchis si rimelezi partea de la baza spre exterior, apoi deschizi ochiul si aplici produsul pe cealalta parte a genelor. Astfel vei rimela toate straturile de gene, dar ai mare grija sa nu le incarci, pentru ca rezultatul nu va fi cel pe care il doreai.

Creionul de ochi

Deseori ne plangem ca ni se intinde creionul. Dar nu v-ati intrebat de ce? Ei bine, acest raspuns il veti afla numaidecat. Trebuie sa tineti minte ca pentru ploapa mobila se folosesc intotdeauna creioane moi sau tus, iar pentru conjunctiva un creion tare. Acesta din urma au o textura mai densa si rezista in timp.

Fardul de ochi

Pentru un machiaj de mireasa specialistii folosesc culori pastelate, usor stralucitoare. Combinatia de culori trebuie sa o alegi in functie de culoarea ochilor, a tenului, dar si in functie de culoarea rochiei. Sfatul meu este sa nu folosesti prea mult negru pentru ca ar fi contrastant cu acea culoarea alba a rochiei. Machiaza-te putin, dar suficient cat sa-ti pui ochii in evidenta. Stii bine ca nu e nevoie sa exagerezi.

Si nu uita! Intotdeauna sa utilizezi o culoare deschisa spre interiorul ploapei si una mai inchisa spre exterior. In felul acesta creezi un efect spectaculos si oferi profunzime privrii.

Un articol de Ioana Ramona Dragus

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.