Setari Cookie-uri

Naturaletea studiata

De cateva sezoane, lookul minimal are tot mai multe adepte, fiind recunoscut drept o confirmare a validarii propriei feminitati.

De cateva sezoane, lookul minimal are tot mai multe adepte, fiind recunoscut drept o confirmare a validarii propriei feminitati.

Dovada de incredere si de bun-gust, lipsa de artificii in exces ramane o provocare. Multe mirese viseaza o aparitie angelica, la toaleta de machiaj isi dau seama ca putin sexy nu strica, insa de multe ori rezultatul final este unul generator de controverse.

Tocmai de aceea, tendintele postuleaza: optand pentru expunerea fireasca a trasaturilor naturale, riscul ridicolului e anulat; in plus, facem trimitere la recunoasterea propriilor radacini. In acest sens, este incurajata asumarea pigmentatiei naturale a tenului fara aportul solarului sau autobronzantului. Un alt aspect pozitiv este ca acest trend vine ca o manusa persoanelor resemnate sa mai incerce machiaje elaborate si care, sa recunoastem, sunt de cele mai multe ori nepotrivite contextului.

Citește și:

Ca mireasa, este inadecvat sa optezi pentru o metamorfoza spectaculoasa ce presupune culori tari si tehnici complicate de machiaj pe fundalul unei rochii impresionante in tonuri pale. Avand deja un element spectaculos - in cazul de fata rochia de mireasa, care este si punctul de pornire al constructiei lookului - partea de machiaj si coafura trebuie sa inspire ceea ce observatorii fini numesc “naturalete studiata“.

Pentru sublinierea trasaturilor autentice, este esential ca spatiul destinat machiajului sa se bucure din plin de lumina calda a zilei. Lumina de bec sau neon ramane contraindicata. Stim prea bine, ele incurajeaza liniatura pronuntata si culorile tari. De aici intervine si un paradox: ce pare rezonabil la lumina artificiala, devine artificial la lumina naturala.

Dana Argesan,
make-up artist

Citește și:

Citeste in continuare in revista Ideal Mariaj si alte sfaturi despre cum sa ai un machiaj cat mai natural!

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.