Setari Cookie-uri

Dieta Montignac: Cum sa slabesti rapid mancand ce-ti place

Daca vrei sa slabesti, alege inainte cea mai potrivita dieta pentru organismul si nevoile tale...

Dieta Montignac a fost inventata la sfarsitul anilor '80 de catre francezul Michel Montignac. Ea promoveaza slabirea nu prin abtinere alimentara, ci prin consumul unor alimente care hranesc sanatos si care, prin combinarea lor corecta, pot declansa procesul de slabire. Printre acestea se numara ciocolata neagra, branza si laptele degresat, precum si painea de secara.

Introducerea carbohidratilor complecsi si a grasimilor sanatoase reprezinta unul dintre punctele forte ale dietei Montignac. Spre deosebire de aceasta, majoritatea curelor de slabire se bazeaza fie pe excluderea grasimilor, fie pe excluderea carbohidratilor, ceea ce poate duce la dezechilibre nutritionale serioase. De aceea, Michel Montignac propune consumul disociat al tuturor principiilor nutritive (proteine, carbohidrati, lipide, vegetale), ceea ce promoveaza o stare buna de sanatate a organismului, usurand in acelasi timp respectarea dietei pe termen lung.

Citește și:

De altfel, in viziunea autorului, regimul propus nu reprezinta doar un mod de slabire sanatoasa, ci si o componenta importanta a unui stil de viata sanatos. In plus, Montignac subliniaza, de asemenea, importanta efectuarii regulate a unor activitati cardio moderate, pentru sustinerea dietei si adoptarea unui regim de trai sanatos.

Principiile dietei Montignac

Indicele glicemic si carbohidratii "buni"

Dieta Montignac se remarca prin faptul ca introduce un concept medical – indicele glicemic – ca factor structural principal. Astfel, consumul de alimente care contin carbohidrati cu indice glicemic mic (ce nu provoaca cresteri mari ale nivelului de zahar din sange) ar ajuta nu numai la protejarea organismului de diabet si boli cardiovasculare, ci si la scaderea in greutate.

Printre alimentele care contin carbohidrati <buni>, cu indice glicemic mic si mediu (sub valoarea de 55) se numara:

Citește și:

- majoritatea legumelor (marea exceptie fiind cartofii);

- anumite tipuri de fructe (mere, citrice, kiwi, prune, caise, piersici etc.);

- laptele degresat;

- pestele si carnea alba;

- branza neprocesata;

- sucurile de fructe proaspat stoarse in casa;

- cerealele integrale;

- orezul brun sau salbatic.

Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro.

Sursa foto interior si prima pagina:Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.