Setari Cookie-uri

Valea Bistritei

Atunci cand auzim de luna de miere, gandurile majoritatii dintre noi se indreapta spre locuri exotice, cu mare si plaja cu nisip fin. Dar nu pentru toata lumea aceasta este locatia ideala pentru a incepe viata in doi. Pentru cei cu spiritul mai aventuros, dar si cu dorinta de a se simti acasa, Romania poate fi o destinatie perfecta. Si cum tara este prea mare pentru a fi vizitata intr-un tip asa de scurt, o recomandare este Valea Bistritei, pornind din Vatra Dornei si urmandu-i cursul pana la Lacul Izvorul Muntelui si de acolo in Ceahlau.

Atunci cand auzim de luna de miere, gandurile majoritatii dintre noi se indreapta spre locuri exotice, cu mare si plaja cu nisip fin. Dar nu pentru toata lumea aceasta este locatia ideala pentru a incepe viata in doi. Pentru cei cu spiritul mai aventuros, dar si cu dorinta de a se simti „acasa”, Romania poate fi o destinatie perfecta. Si cum tara este prea mare pentru a fi vizitata intr-un tip asa de scurt, o recomandare este Valea Bistritei, pornind din Vatra Dornei si urmandu-i cursul pana la Lacul Izvorul Muntelui si de acolo in Ceahlau.

O zona mai putin cunoscuta, aceasta vale ascunde atat o salba de monumente, incluse fiind aici asezaminte cu un bogat trecut istoric, majoritatea ctitorii domnesti, cat si constructii modeste, munca localnicilor, care nu impresioneaza prin marime, ci prin simetrie si proportii. Tot aici puteti descoperi vechi traditii care, spre deosebire de alte locuri, nu sunt vazute ca obiceiuri ce trebuie pastrate, ele fiind modul de trai, de zi cu zi a acestor oameni. Iar uneori reinvieri ale unor antice ocupatii pentru a deveni acum atractii, precum coborarea Bistritei cu pluta. Si, nu in ultimul rand, toate avantajele unei zone turistice, cu pensiuni cochete, rustice sau traditionale, uneori moderne, pentru a putea acoperi toate gusturile, cu sporturi extreme.

Citește și:

Si cum aceasta destinatie e o calatorie in sine, pornim la drum chiar de acolo de unde Bistrita devine Bistrita, pentru ca, pana in Vatra Dornei, locul unde isi uneste apele cu raul Dorna, ea poarta numele de Bistrita Aurie, de la aurul pe care batranii il scoteau din albia sa. Odata ajunsi in oras, puteti „pierde” cateva ore ca sa va jucati cu veveritele din parc sau pentru o plimbare cu telescaunul si posibilitatea de a vedea intreaga localitate de la inaltime, cu toti muntii care o inconjoara.

Citeste continuarea articolului in numarul 25 al revistei Ideal Mariaj.

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.