Sunt convinsa ca fiecare dintre noi isi doreste o cariera de succes si o familie reusita, insa nu totdeauna acestea doua pot fi indeplinite simultan. De multe ori, mai ales in perioadele de ascensiune profesionala, timpul pentru persoana iubita devine atat de mic, incat partenereul se refugiaza intr-o singuratate din care, mai devreme sau mai tarziu, va iesi cu sau fara noi.

Ce cariera ti se potriveste cu adevarat ?

Intotdeauna am admirat persoanele care au reusit in cariera si totodata nu si-au neglijat viata de familie, desi aceste « modele » sunt destul de rare. De obicei oamenii au un nivel mediocru in una din parti, pentru a excela in cealalta. Obtinerea acestor doua « obiective » depinde de foarte multi factori, de dorintele fiecaruia, de pretul pe care il pune pe cariera raportat la viata de cuplu, balanta ce evidentiaza fericirea vietii in doi. Daca cei doi sunt fericiti, vor gasi timp pentru viata de cuplu, nu vor risipi momentele cand sunt impreuna pe motive profesionale (oboseala, stres, nervozitate) si nu isi vor exercita influentele psihice de la serviciu in viata intima. Se vor sustine reciproc in problemele aparute si vor sti sa se caute in timpul zilei, atunci cand nu pot fi impreuna, spunandu-si cateva cuvinte dulci. Vor sti sa renunte in alta parte pentru ca relatia lor sa isi pastreze frumusetea.

Insa, cum intotdeauna exista si exceptii de la regula, sunt unele situatii profesionale cand unul din parteneri este mult timp plecat (diplomat, constructor, agent vanzari etc.) sau are o meserie de asa natura incat lipseste nopti intregi (medicii in garzi, alte servicii de noapte etc.). In astfel de situatii este foarte greu sa te imparti intre serviciu si viata de cuplu, pur si simplu nu poti fi in doua locuri simultan. Eu cred ca astfel de meserii sunt mult mai potrivite unei persoane care nu doreste neaparat o familie sau cel putin nu pentru moment, acelor persoane dedicate muncii, pentru care singuratatea este frumoasa, nu dureroasa. Sunt oameni care se dedica cercetarilor, renuntand la sansa intemeierii unei familii fericite.

Este adevarat ca multe persoane de succes sunt asteptate acasa de cineva, de acea jumatate langa care se vor simti la un moment dat straini... Si totusi, cariera poate duce la divort sau la ruperea relatiei, la pierderea increderii in cuplu, aparitia certurilor, a reprosurilor, a neajunsurilor emotionale, a inselarii.

Legea compromisurilor trebuie bine « cantarita ». Sa poti sa fii mama, sotie, peietena si totodata acea femeie puternica ce reuseste sa faca fata oricarei situatii dificile nu este deloc usor. Uneori, viata ne pune in situatia de a alege... Bine ar fi sa poti alege ceea ce te face cu adevarat fericita, sa iti poti da seama de factorii care te fac fericita, sa ii poti pastra, trecand peste remuscarile renuntarilor.

10 Trucuri pentru a fi sotia perfecta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: