Setari Cookie-uri

Viata sexuala inainte sau dupa casatorie?

Cu toate ca pentru unele cupluri situatia este cat se poate de clara, unele insa inca mai asteapta sa cunoasca si alte taramuri intime dupa casatorie. Oare cum este mai bine?

Cu toate ca pentru unele cupluri situatia este cat se poate de clara, altele insa inca mai asteapta sa cunoasca si alte taramuri intime dupa casatorie. Oare cum este mai bine?

Din punct de vedere al cuplului relatia exista, cu sau fara alte legalizari la primarie. Mai mult decat atat verigheta de pe deget nu iti aduce nici o garantie a viitorului relatiei. Este bine ca un cuplu sa se cunoasca in primul rand din punct de vedere intim. Consider ca viata intima este una dintre cele mai importante aspecte care fac diferenta intre o relatie de cuplu si orice alt gen de relatie: profesional, pietenie etc.

Chiar daca doua persoane se inteleg foarte bine, au placeri si activitati comune, totusi poate sunt doar buni prieteni ci nu iubiti desavarsiti.

Ideea de a incepe viata sexuala dupa casatorie are si partile sale bune, spre exemplu mentine curiozitatea, nu incalca regulile bisericesti si totodata previne bolile cu transmitere sexuala. Insa acel cuplu trebuie sa se cunoasca cu adevarat, sa interrelationeze si la un alt nivel decat cel social si anume cel intm. Adesea cuplurile incepatoare descopera ca nu sunt la fel de potrivite si in plan sexual, motiv care sta la baza celor mai multe despartiri. Tot aceste neintelegeri duc si la dorinta unuia sau ambilor parteneri de a insela, de a cauta "ceva" placut si in alta parte.

Citește și:

Frumusetea si mentinerea armoniei unei relatii are insa la baza multe alte aspecte. Apropierea sufleteasca si intima poate ajuta cuplul sa descopere placerile comune si sa invete arta de a mentine fericirea si buna dispozitie in relatie.

Mai mult decat atat, psihologic fiecare persoana este tentata sa caute experiente comparative dupa o prima situatie. Asa se intampla si in cuplurile in care unul sau ambii parteneri nu numai ca nu au avut impreuna experiente sexuale, ci nu au avut deloc. Mintea va incerca sa consolideze si in acest sens un sistem de valori ce se bazeaza pe cateva experiente comparative, astfel devine curioasa si va cauta, mai devreme sau mai tarziu, in alta parte o situatie similara.

In privinta vietii in doi lucrurile nu sunt niciodata simple, iar pentru a mentine armonia este necesara o dinamica permanenta. Cunoasterea aduce incredere.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.