Setari Cookie-uri

Familia lui e mai presus de noi

Crezi in dragoste, te afunzi in ea, te implici, te daruiesti, speri, planuiesti si cauti feicirea... Toate acestea cer reciprocitate din partea partenerului, altfel... nici n-ar putea exista, nu ar avea din ce sa se "hraneasca" si nici cum sa cladeasca o realtie reusita.

Crezi in dragoste, te afunzi in ea, te implici, te daruiesti, speri, planuiesti si cauti feicirea... Toate acestea cer reciprocitate din partea partenerului, altfel... nici n-ar putea exista, nu ar avea din ce sa se "hraneasca" si nici cum sa cladeasca o realtie reusita.

Exista insa situatii cand partenerul ne dezamageste, greseste, e firesc, este om, insa importanta greselii sale creaza gravitatea consecintelor. Vreau sa vorbim si sa aflam sugestii despre un caz anume: acela in care barbatul sustine ca isi iubeste femeia care ii sta alaturi, ca imaprt bucurii si greutati, de aceea ar trebui sa se sustina. Totusi, atunci cand familia lui intervine negativ fara probabil (sau sigur) a cunoaste multe detalii importante ale situatiei, acuzand-o pe ea, punand toata vinovatia pe umerii ei, el nu o sustine, o "paraseste" intr-un context in care se alatura parintilor sai, ignorand faptul ca raneste...

Citește și:

Pe Forumul Lumea e mica am intalnit aceasta discutie care mi s-a parut interesanta si care mi-a fost relatata sub diferite fhipuri ce ascund acelasi adevar de multeprietene.

Cititoarea ne marturiseste: "Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ce faceti atunci cand sotul nu iti ia apararea in fata familiei lui si parintii sai sunt mai importanti decat tine?"

Miuta are o solutie: "Ce faci? Daca vrei sa pastrezi relatia, incerci sa ignori si sa treci cat mai putin pe acolo, asta nu inseamna sa-i interzici si lui, daca-i ceri asta tot tu vei pierde teren. Eventual incerci sa-l tii departe fara sa-si dea seama el de asta. Nu ataca sau acuza in fata nici familia lui nici pe el. Foloseste alte metode ca sa-si dea el seama ca v-a controleaza prea mult viata. Obligatoriu fara scandal. Fi draguta cu ei vei castiga mai mult. Oricum ai nevoie de multa rabdare si timp."

Citește și:

Foreveryours spune: "Mda... domnul sot nu intelege ca atunci cand isi formeaza o familie a lui, parintii/ fratii/ etc. cad automat pe locul doi. Asta nu inseamna ca ii pretuieste mai putin, oricat de bizar ar suna... ci ca familia pe care si-a format-o constituie prioritatea nr 1 in viata lui!"

Poate ca in astfel de situatii nu ar trebui sa aiba cineva prioritate, ci importanta ar fi abordarea si... dreptatea, de partea cui apartine. Voi ce parere aveti despre astfel de situatii? Va asteptam sa ne marturisiti solutii posibilie pentru "castigarea locului I" in viata lui.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.