Setari Cookie-uri

Cat de importanta este varsta in relatia de cuplu...

Se spune ca dragostea nu are varsta, e oarba, nu urmareste interesele materiale, exista dincolo de frumusetea fizica, invinge orice obstacol si dureaza vesnic. Cred ca fiecare om trecut de 30 de ani se poate mandri ca a trait aceasta dragoste, cu aceste caracteristici, cu exceptia uneia: nu a durat vesnic. Dar a fost frumos, atat de frumos incat ii vei cauta gustul mereu...

Se spune ca dragostea nu are varsta, e oarba, nu urmareste interesele materiale, exista dincolo de frumusetea fizica, invinge orice obstacol si dureaza vesnic. Cred ca fiecare om trecut de 30 de ani se poate mandri ca a trait aceasta dragoste, cu aceste caracteristici, cu exceptia uneia: nu a durat vesnic. Dar a fost frumos, atat de frumos incat ii vei cauta gustul mereu...

fantana arteziana De fiecare data cand iubim, e ca pentru prima oara si ne dorim atat de mult sa dureze pentru totdeauna, sa fie aceea persoana cu care sa consolidam o familie, in care sa ne punem increderea, sperantele, in care sa investim sentimente, timp, bani... viata. Fiinta umana este duala si nu poate fi altfel. Mereu va tinde sa isi gaseasca jumatatea, mereu se va simti un gol in locul acesteia pe care omul incerca sa-l umple. Insa cum stim ca am gasit-o in cautarile noastre?

Evident, trebuie intai sa stim cine suntem, ce necesitati avem, ce putem oferi, cum stim sa primim si mai ales ce ne completeaza. Pe scurt, avem nevoie de un sistem de valori, fie ele morale, sentimentale, financiare, valori ale sigurantei. Dar avem nevoie de ele. Toate acestea apar ca probleme pregnante intr-un cuplu tanar sau in care unul dintre parteneri este tanar.

Citește și:

Aceasta pentru ca partenerul tanar este abia la inceput de drum, ca un copil mic dezorientat care are curiozitatea de a atinge orice, de a incerca orice, de a crede si de a trai fara frica sentimentul incercarii, intr-o incosntienta ingrijoratoare. Asadar, un adolescent poate trai o dragoste nebuna, dar dupa un esec, desa isi reconsolideaza sistemul de valori, il modifica, il preschimba, astfel incat sa poata evita greselile din experienta trecuta ca data viitoare sa fie mai bine.

Un cuplu tanar are nevoie de experienta, iar rare sunt cazurile cand in toata schimbarea lor spre maturizarea celor 30 de ani se inrdeapta impreuna in acelasi sens. Un tanar abia invata ce-i place si are nevoie de cele mai multe ori demai multe.. exemple. Tocmai de aceea o virgina cu greu se va opri la prima experienta sexuala, la fel si un virgin, si chiar daca ar face-o, macar intrebarea “Cum o fi cu altul?” tot exista ascunsa in sinea lor.

Citește și:

Creerea principiilor relationale, intelegerea nevoilor, a propriei persoane si a celulilalt se cladesc pe experienta si orice tanar are dreptul la ea. Asadar, da, conteaza varsta cand un cuplu hotaraste sa isi uneasca destinele, caci este important sa fi inteles ce inseamna o viata de cuplu, nu doar relationala, sa renunte la egoism si orgolii, sa isi intealeaga fiecare libertatile sale si ale celuilalt, sa aiba maturitatea cresterii unui copil daca sarcina se iveste, precum si posibilitatile materiale. De multe ori am vazut sau auzit aceasta intrebare: “Conteaza varsta la care te casatoresti?”. Conteaza, sau altfel spus, poate nu varsta conteaza, poate este prea mult spus astfel, dar conteaza maturitatea celor doi parteneri implicati in cuplu, caci unii se maturizeaza mai repde, iar altii... mai greu. Poate tocmai din aceasta pricina nu s-a oferit niciodata o varsta medie proprice casatoriei sau de la care sa porneasca probabilitatea unui cuplu reusit. Sunt oameni ajunsi la varsta a treia care nu au inteles inca necesitatile vietii de cuplu si mai ales frumusetea acesteia, desi multi sunt implicati in cupluri, dar nu-si respecta partenerii, nu se armonizeaza cu acestia, nu formeaza acea uniune care defineste o familie .

Citește și:

Desi multi pasesc pe drumul spre altar, sunt asa putini cei care sunt fericiti cu adevarat.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
5 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.