Ce inseamna Te iubesc?

Ce inseamna Te iubesc?
Kudika
22 Iulie 2010

Iubirea inseamna bucuria de a impartasi totul cu celalalt, bucuria de a fi acolo -acolo unde are nevoie de tine, bucuria de a sti ca cineva te intelege, bucuria de a sti ca exista cineva pentru care esti intreaga lume.

Iubirea inseamna bucuria de a impartasi totul cu celalalt, bucuria de a fi acolo -acolo unde are nevoie de tine, bucuria de a sti ca cineva te intelege, bucuria de a sti ca exista cineva pentru care esti intreaga lume.

Auzim zilnic conversatii in metrou, tramvaie, trolee, pe strada, conversatii care contin la fiecare 5 secunde un "Te iubesc!". Cateodata este spus monoton, alteori in graba si stins sau poate sec, dar de cele mai multe ori e spus ca raspuns la "Te iubesc!" -ul celui de langa. Si totusi... ce inseamna "Te iubesc!"?

1. Respect
Iubirea contine respect. Si acum veti intreba: ce este respectul? Respectul se bazeaza pur si simplu pe sinceritate si incredere, pe discutii lungi sau scurte despre mult doritul "noi" sau despre biciclistul care inconjoara luna seara de seara pe binecunoscuta lui bicicleta. Respectul e castigat de caracterul si faptele celui caruia i-l oferim.

2. Prietenie
Despre prietenie ati spune ca este un concept. Eu spun ca este mai mult decat atat: cuprinde respectul Si de fapt fapt prietenia si respectul sunt complementare, coexista, iar una fara cealalta se anuleaza la nesfarsit. Prietenia presupune sa stii sa-l asculti pe cel de langa tine, sa fii alaturi de el, sa stii cum sa-l asculti. Pentru a sti cele de mai sus trebuie sa-l cunosti si nu doar sa crezi asta.

3. Admiratie
Admiratia celui cu care imparti patul, timpul, zambetul este mult mai importanta decat multe cuvinte dulci. Nu e greu sa-i spui : "Acest lucru ma face sa fiu mandru/a de tine !". Trebuie doar sa incerci.

4. Bucurie
Am un sentiment ciudat ca nu exista fericire si atunci numesc punctul 4 bucurie: bucuria de a impartasi totul cu celalalt, bucuria de a fi acolo -acolo unde are nevoie de tine, bucuria de a sti ca cineva te intelege, bucuria de a sti ca exista cineva pentru care esti intreaga lume.

5. Libertate
In sintagma "Te iubesc!" trebuie sa existe 50% libertate; libertatea de a-ti exprima opinia, de a putea face si lucruri separat cum ar fi: plimbarile cu prietenii sau excursiile cu colegii, libertatea de a fi cine esti in detrimentul schimbarii pentru a fi mai aproape de idealul persoanei iubite. Schimbarea in proportii mari este anularea personalitatii si ingradirea sau chiar anularea personalitatii.

Ai grija ca urmatorul "Te iubesc!" sa le cuprinda pe toate si sa fie complet lipsit de rutina.

Un articol de Anca Ciobanu

Sursa: Garbo.ro
Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Rara Avis - Un barbat sare in apararea femeilor din Romania
Sa donam pentru victimele inundatiilor!
Barbati si femei, egali si totusi nu!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri