Setari Cookie-uri

Agenda noastra secreta - In cautarea sufletului pereche

Pe masura ce crestem, prinde contur in mintea noastra – in culori din ce in ce mai vii - imaginea iubitului/iubitei noastre ideale…cum am dori sa arate, cum am vrea sa se poarte cu noi, si incepem sa visam Ilene Cosanzene si Feti Frumosi…

Pe masura ce crestem, prinde contur in mintea noastra – in culori din ce in ce mai vii - imaginea iubitului/iubitei noastre ideale…cum am dori sa arate, cum am vrea sa se poarte cu noi, si incepem sa visam Ilene Cosanzene si Feti Frumosi…


Concluzia e clara - planurile noastre constiente contin aspiratii la fericire si implinire!
Cand ne pozitionam ca observatori si privim mai multe (si diferite) traiectorii de viata, vedem, ca nu de putine ori, aceste planuri esueaza… cu toate declaratiile de intentii pozitive cum ca am vrut pentru noi tot ce-i mai bun si cea mai minunata viata!


Cum se explica ” caderea” care apare in timp, mai ales dupa zborul iubirii romantice?? Cum se explica zborurile esuate, aripile frante, nefericirile, neimplinirile, “nepotrivirile”, neincrederile, conflictele, violentele care apar intre cei doi…si care se traduc in suferinte?


Daca n-ar fi soarta, sa tot dam vina pe ea, poate am mai explora si alte variante. Avem oare o agenda secreta stivuita in inconstient care ne “zadaraste” planurile constiente de fericire????


Eu una zic ca DA, avem o agenda secreta si aceasta contine:


- nostalgia nevoilor implinite.. dorul de vindecare emotionala... Speranta nostra secreta ca (ALT)cineva va implini nevoile noastre neimplinite...Scopul ei este de a ne reaminti de ranile noastre si de a intreprinde actiuni reparatorii. Ranile noastre emotionale se aduna in copilarie datorita neimplinirii nevoilor noastre, in mod adecvat, de catre parinti – nevoi legate de grija, acceptare neconditionata, afectiune, atentie pozitiva, recunoastere si incurajare.


- O partenera dupa tiparul mamei, un partener dupa tiparul tatalui – o partenera exact opusul mamei, un partener exact opusul tatalui …in acest interval si in afara lui exista foarte multe alte posibilitati, optiuni….dar se pare ca pe agenda noastra secreta exista doar aceste doua posibilitati.


Gasim cu o uluitoare maiestrie exact acel partener care corespunde uneia din cele doua variante, ca o prelungire a figurii parentale - il alegem din mii si mii de persoane! Il detectam cu maxima precizie si competenta – EL/EA e! – cel/cea care imi va reactualiza repertoriul emotional negativ asociat neimplinirii nevoilor mele din copilarie! Apoi incepe jocul…


Mai intai se va juca actul I :cu masca in care EL/EA pare sa fie cel/cea din vis, cel/cea asteptat(a) ..
Apoi mastile cad si urmeaza actul II: fara masca in care El/EA corespund portretului de pe agenda secreta


Citeste articolul integral pe TerapiaM.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.